MENIU

Asta e secretul cu care îți protejezi ochii de soare. Ce trebuie să folosești

Cum ne protejăm ochii de soare este o întrebare extrem de importantă în această perioadă. Pentru a găsi cel mai potrivit răspuns am apelat la medicul oftalmolog, Ovidiu Coravu, de la spitalul Militar din București.

Cea mai bună protecție pentru ochii, împotriva razelor ultraviolete, sunt ochelarii de soare, însă nu toate lentilele sunt eficiente. Din contră, unele sunt mai mult dăunătoare decât folositoare.

 

Trebuie să purtam ochelari pentru a ne proteja de razele ultraviolete, sursa principala fiind lumina solară, raze care pot dezvolta de la patologii simple cum ar fi fotocheratita, până la patologii mult mai complexe, patologii retiniere.

Ce sunt de fapt razele ultraviolete?

Razele ultraviolete sunt poziționate înafara spectrumului vizibil de lumină, și sunt diferențiate în 3 tipuri: UVA UVB și UVC.

UVA trec foarte ușor prin lentilele din sticla, încă nu s-a demonstrat dacă produc sau nu probleme oculare.

UVB, pe de altă parte sunt cele mai periculoase raze fiind necesari ochelarii de soare cu lentile ce au protecție UVB și crema de bronzat.

UVC sunt raze care nu ajung niciodată pe pămând, fiind blocate de atmosferă.

Căutați ochelari de soare care să aibă protecție 99 sau 100% pentru UVA și UVB. De obicei acești ochelari sunt etichetați cu UV 400, și să fie obligariu ochelari de calitate, nu contrafăcuți”, ne-a sfătuit medicul oftalmolog Ovidiu Coravu.

Mai multe articole despre:
ochelari ochelari de soare raze ultraviolete