MENIU

Cum trebuie să găteşti varza de Bruxelles pentru a nu fi amară. Cel mai simplu truc

Cum trebuie să găteşti varza de Bruxelles pentru a nu fi amară. Cel mai simplu truc

Varza de Bruxelles are extrem de multe beneficii asupra organismului nostru, însă gustul ei amar nu este pe placul tuturor. Există însă două trucuri pe care dacă le urmezi atunci când găteşti varza de Bruxelles vor reduce gustul ei amar.

"Mini varza" este un aliment pe care ar trebui să îl includem în dietă, deoarece aduce organismului numeroase beneficii, printre care efectul puternic antioxitant şi de detoxifiere. De asemenea, despre această legumă se spune că poate preveni cancerul, întrucât poate declanşa procesul de apoptoză (moartea programată) a celulelor bolnave şi conţine sinigrin, un compus care protejează colonul împotriva factorilor ce pot duce la dezvoltarea celulelor canceroase.

Aşadar, ce trebuie să faci ca varza de Bruxelles să nu mai fie amară? În primul rând, este indicat să tai cotorul varzei de Bruxelles şi să înlături cele două frunze care se află la exterior.

De asemenea, în al doilea rând, dacă tai varza de Bruxelles în două, atunci când o găteşti, gustul amar nu se va mai simţi la fel de mult.