MENIU

Cum trăiește omul care își poate aduce aminte orice moment din viața lui

Tu îți mai aduci aminte cum a decurs fiecare zi din viața ta? Probabil că nu, iar dacă totuși îți amintești sigur nu o poți face cu lux de amănunt. Ei bine, un bărbat își poate aduce aminite cu acuratețe fiecare detaliu din viața sa. Cum e posibil?

Numele lui este Bon Petrella și își poate aduce perfect aminte orice moment din trecutul său. Specialiștii spun că bărbatul poate face acest lucru datorită memoriei sale autobiografice superioare, de care se mai bucură aproximativ 60 de persoane din toată lumea.

„Este ca și cum ai avea o mașină a timpului și te poți întoarce într-un moment specific al unei zile și mă simt ca și cum retrăiesc acel moment. Este foarte visceral", spune Bob Petrella.

Cu toate că unii consideră acestă abilitate mai mult un blestem, Bob Petrella spune că pe el l-a ajutat foarte mult în momentele grele, cum ar fi atunci când o persoană dragă lui a murit, să se „întoarcă" în timp. „Este foarte terapeutic să te poți reîntoarce la aceste amintiri. Simțeam că încă mai sunt în viață", a spus el.

De asemenea, Petrella spune că nu simte pierderea la fel ca ceilalți oameni pentru că el simte că-și poate aduce aminte orice zi sau moment petrecut alături de aceea persoană.

Însă, la polul opus există persoane care spun că acestă abilitate este o adevărată problemă. „Dacă-mi amintesc de un incident ce s-a întâmplat la vârsta de trei ani, răspunsul meu emoțional este al unui copil de trei ani, chiar dacă mintea mea este de altul", povestea o femeie pentru BBC în 2017. Această disparitate poate duce la confuzie și anxietate.

Cum de se întâmplă asta? O teorie spune că toți oameni dețin aceste informații în minte, doar că majoritatea dintre noi nu o pot accesa.

Sursa

Mai multe articole despre:
memorie bărbat amintiri