MENIU

Cum te poate spiona Facebook pentru 20 de dolari pe lună

Începând cu anul 2016, Facebook plătește utilizatorilor între 13 și 35 de ani, până la 20 de dolari pe lună, plus taxe de recomandare pentru a-și vinde confidențialitatea prin instalarea aplicației iOS sau Android "Facebook Research", scrie site-ul Techcrunch.

Disperat de datele despre concurenții săi, Facebook plătește în mod secret oamenilor să instaleze un VPN "Facebook Research" care permite companiei să intre în toate activitățile de telefonie și web ale unui utilizator, similar cu aplicația Facebook Onavo Protect pe care Apple a interzis-o în iunie și care a fost eliminat în august, scrie Techcrunch.com

Facebook împiedică App Store-ul și recompensează adolescenții și adulții pentru a descărca aplicația Research și a le oferi accesul la rădăcina traficului în rețea, ceea ce ar putea fi o încălcare a politicii Apple, astfel încât rețeaua socială să poată decripta și analiza activitatea telefonică, confirmă ancheta TechCrunch. Facebook a recunoscut derulează programul de cercetare pentru a aduna date despre obiceiurile de utilizare.

Începând cu anul 2016, Facebook plătește utilizatorilor între 13 și 35 de ani, până la 20 de dolari pe lună, plus taxe de recomandare pentru a-și vinde confidențialitatea prin instalarea aplicației iOS sau Android "Facebook Research".

Facebook chiar a cerut utilizatorilor să trimită date despre pagina de istorie a comenzilor de la Amazon. Programul este administrat prin intermediul serviciilor de testare beta Applause, BetaBound și uTest pentru a acoperi implicarea Facebook și este denumită în interiorul companiei, "Proiectul Atlas" - un nume potrivit pentru efortul Facebook de a cartografia noile tendințe și dat crucile despre rivalii din întreaga lume.

Expertul în securitate al Guardian Mobile Firewall, Will Strafach, a spus că "dacă Facebook utilizează pe deplin nivelul de acces pe care îl oferă, cerând utilizatorilor să instaleze certificatul, ei vor avea capacitatea de colectare continuă a următoarelor tipuri de date: mesaje private în aplicațiile de social media, conversații în aplicații de mesagerie instant - inclusiv fotografii / videoclipuri trimise altor persoane, e-mailuri, căutări pe web, activități de navigare pe Internet și chiar informații despre locația curentă prin accesarea feedurilor orice aplicații de urmărire a locației pe care le-ați instalat. "Este neclar exact cu ce date este îngrijorat de Facebook, dar accesul este aproape nelimitat la dispozitivul unui utilizator odată ce a instalat aplicația.

Strategia arată modul în care Facebook este dispus să meargă și cât de mult este dispus să plătească pentru a-și proteja dominația - chiar și cu riscul de a încălca regulile platformei iOS Apple de care depinde. Apple ar fi putut cere Facebook să întrerupă distribuirea aplicației sale de cercetare. O pedeapsă mai strictă ar fi interzicerea permisiunii Facebook de a oferi aplicații numai pentru angajați. Situația ar putea să schimbe relațiile dintre giganții tehnologici. Tim Cook de la Apple a criticat în mod repetat practicile de colectare a datelor de pe Facebook. Facebook nu respectă politicile de iOS pentru a înăbuși mai multe informații ar putea deveni un nou punct de discuție.

Aplicația de supraveghere Facebook

Facebook a intrat pentru prima dată în afacerea cu tehnologie de date când a achiziționat Onavo pentru aproximativ 120 de milioane de dolari în 2014.

Aplicația VPN a ajutat utilizatorii să urmărească și să minimizeze utilizarea planului de date mobil, dar a oferit Facebook și analize profunde despre ce alte aplicații folosesc.

 Documentele interne dobândite de Charlie Warzel și Ryan Mac de la BuzzFeed News arată că Facebook a reușit să utilizeze Onavo pentru a afla că WhatsApp trimite mai mult de două ori mai multe mesaje pe zi ca Facebook Messenger.

Onavo a permis Facebook să înregistreze o creștere meteorică a companiei WhatsApp și să justifice plata a 19 miliarde de dolari pentru a cumpăra lansarea pe chat în 2014. Ce s-a întâmplat de atunci? WhatsApp și-a triplat baza de utilizatori, demonstrând puterea previzibilă a lui Onavo.

De-a lungul anilor, Onavo a învățat Facebook în ce aplicații să copieze caracteristicile clieților pentru a evita controlul autorităților. Până în 2018, Facebook a promovat aplicația Onavo într-un marcaj Protect al principalei aplicații Facebook, în speranța că va avea mai mulți utilizatori ca să se uite. Facebook a lansat de asemenea aplicația Onavo Bolt care permite să blocați aplicații în spatele unui cod de acces sau a unei amprente digitale în timp ce vă supraveghează, însă Facebook închide aplicația în ziua în care a fost descoperită în urma criticii privind confidențialitatea. Aplicația principală Onavo rămâne disponibilă pe Google Play și a fost instalată de peste 10 milioane de ori.

Reacția publică a reapărut după ce specialiștii în securitate au detaliat, în luna martie 2018, modul în care Onavo Protect se raporta la Facebook când ecranul unui utilizator era pornit sau oprit, precum și folosirea datelor Wi-Fi și celulare în octeți, chiar și când VPN-ul a fost oprit. În iunie, Apple și-a actualizat politicile pentru dezvoltatori pentru a interzice colectarea de date despre utilizarea altor aplicații sau date care nu sunt necesare pentru ca o aplicație să funcționeze.

Apple a informat Facebook în luna august că Onavo Protect a încălcat aceste politici de colectare a datelor și că rețeaua socială a fost eliminată din App Store, ceea ce s-a și întâmplat, a declarat Deepa Seetharaman de la WSJ. Dar asta nu a împiedicat colectarea de date Facebook.

Mai multe articole despre:
spionaj Facebook aplicaţii onavo project atlas