MENIU

Cum se face dezinfectarea de pestă porcină... cu aer, în loc de substanţe. Ce spun autorităţile

Cum se face dezinfectarea de pestă porcină... cu aer, în loc de substanţe. Ce spun autorităţile

Dezinfecție cu ... aer. Așa pare că încearcă autoritățile din Galați să stârpească pesta porcină africană la trecerea cu bacul. 

Imaginile au fost postate pe Facebook de către un om care se afla în zonă. Pe înregistrare se vede cum un bărbat îmbrăcat în costum de protecție și cu un aparat de dezinfecție în spate trece pe lângă mașinile care coboară de pe bac. Însă din aparat nu pare să iasă nimic. Autoritățile spun că au început să instituie filtre de dezinfecție pentru mașini în toate punctele de trecere a frontierei, dar și la intrările și ieșirile din zonele afectate. 

Brănescu Geronimo, preşedinte ANSVSA, a declarat, în exclusivitate pentru Realitatea TV: "Poate fi o pulverizare fină şi să nu poată vedea substanţa cu care se pulverizează. Vom face verificări şi vom vedea despre ce este vorba, eu nu am văzut filmarea. Este asigurată în cantităţi suficiente substanţa de dezinfectare în toate zonele afectate. Vom verifica, cu siguranţă, ceea ce s-a întâmplat acolo, avem echipe deplasate în teren. Consecinţele, dacă nu s-a dezinfectat, vor fi aproximabile dacă maşinile vin din zona de risc, dar dacă nu au fost în zonă de risc nu este nicio consecinţă. Categoric vom face verificări şi vom vedea dacă au rămas fără substanţa dezinfectantă".