MENIU

Cum se congelează corect carnea. Greșeala pe care și tu o faci

Cum se congelează corect carnea. Greșeala pe care și tu o faci

Când vine vorba despre congelarea alimentelor, multe persoane nu țin cont de reguli sau pași importanți în acest proces. Riscă astfel ca alimentele să se altereze sau, mai grav, riscă îmbolnăvirea.

Iată, așadar, cum se congelează corect carnea:

Carnea poate fi păstrată în ambalajul original, dar numai dacă plănuiești să o consumi în decurs de o săptămână. În caz contrar, carnea va trebui reîmpachetată.

Dacă vrei să păstrezi carnea la congelator pe o perioadă îndelungată, aceasta va trebui tăiată în bucăți mai mici. În acest fel, atunci când vrei să o gătești, vei putea decongela numai cantitatea de carne de care ai nevoie pentru o singură masă.

Începe prin a tăia carnea în cantitățile necesare pentru un singur fel de mâncare și îndepărtează stratul de grăsime. Pasul următor este să clătești bine carnea cu apă rece. Acest pas va ajuta la formarea unui strat de gheață, care va proteja alimentul, scrie femeia.ro. Carnea astfel tăiată și pregătită trebuie împachetată individual în folie de aluminiu sau într-un strat gros de folie de plastic. Ambalajul trebuie presat, pentru a elimina orice urmă de aer.

Ultimul pas este să treci data congelării pe toate pachetele de carne, astfel încât să nu le consumi dacă au fost ținute prea mult timp la congelator.

Mai multe articole despre:
carne carne congelata cum se congelează carnea