MENIU

Cum se circulă în România. Mai multe drumuri naționale închise din cauza ninsorilor - Toate autostrăzile, deschise

Cum se circulă în România. Mai multe drumuri naționale închise din cauza ninsorilor - Toate autostrăzile, deschise

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că nu sunt tronsoane de autostrăzi cu traficul închis. În schimb, mai multe drumuri naționale sunt închise din cauza ninsorilor abundente din ultimele ore.

Centrul INFOTRAFIC a anunțat că în acest moment nu sunt autostrăzi închise dar circulația este închisă pe mai multe drumuri naţionale, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Pe autostrăzile A1 Bucureşti – Piteşti, Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, A3 Bucureşti – Ploieşti, A4 Ovidiu – Agigea, se circulă pe un carosabil uscat, fără precipitaţii.

„Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate”, au transmis drumarii.

În același timp, sunt oprite manevrele în toate porturile de la Marea Neagră.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a transmis că s-a reînchis circulația DN2B, între Buzău și Brăila, cu restricții de tonaj.

„Viscolul puternic impune reinstituirea restricțiilor de tonaj (3,5) pe DN 2B, între Buzău și Brăila (km 8+800 - km 38+731), respectiv ieșirea din municipiul Buzău și limita județului Brăila, sat Vizireni”, a transmis CNAIR.

În același timp, drumarii au anunțat că „s-a reușit redeschiderea circulației pentru toate categoriile de autovehicule pe DN2B, între Buzău și Brăila (km. 8+800 – km. 102+280)”.

Cea mai afectată zonă, după viscolul de sâmbătă seara, este cea de pe DN22, de la Râmnicu Sărat către limita cu județul Brăila.

În această dimineață, DN 22 Râmnicu Sărat-Brăila este singurul tronson de drum național închis pe raza județului Buzău, potrivit realitateadebuzau.net. În cursul zilei de duminică, drumarii s-au mobilizat pe această șosea și au reușit să străpungă troienele de zăpadă. Totuși, după viscolul puternic de duminică în această zonă, decizia autorităților a fost să mențină închisă circulația pe această șosea. Acum s-au creat făgașe pentru intervențiile în caz de urgență, dar circulația celorlalte autovehicule este oprită.

LISTA DRUMURILOR NAȚIONALE CU CIRCULAȚIA ÎNCHISĂ

– DN 22 Râmnicu Sărat, judeţul Buzău – limita cu judeţul Brăila;

– DN 23B Măicăneşti – Ciorăşti, judeţul Vrancea.

Trafic restricţionat (autovehicule cu masa mai mare de 7,5 tone):

– DN 22 limită judeţul Buzău – municipiul Brăila;

Trafic restricţionat (autovehicule cu masa mai mare de 3,5 tone):

– DN 2C Costeşti, judeţul Buzău – limită cu judeţul Ialomiţa.

- DN 2B, între Buzău și Brăila (km 8+800 - km 38+731), ieșirea din municipiul Buzău și limita județului Brăila, sat Vizireni.

Sunt semnalate precipitaţii izolate sub formă de ninsoare pe raza judeţelor Botoşani, Braşov, Covasna, Iaşi, Neamţ şi Prahova şi pe Autostrada A1 Sibiu – Deva, pe tronsonul km 225 – 238 (Boiţa – Sibiu), fără probleme privind siguranţa traficului.

Până luni seară sunt în vigoare avertizări meteorologice Cod Galben de intensificări ale vântului, cu perioade cu transport de zăpadă în jumătatea de sud a Moldovei, jumătatea de est a Munteniei şi Dobrogea, pecum şi de viscol în Carpaţii Meridionali şi Orientali.