MENIU

Cum se apără balerinul acuzat că și-a hărțuit sexual colegele

Sursa foto: Pixabay

Celebrul balerin acuzat de agresiune sexuală se apără și îl atacă pe managerul Operei din Iaşi. Vlad Mărculescu spune că nu a fost demarată nicio anchetă internă pentru a clarifica cazul și nu a fost întrebat despre situație. Vă reamintim că mai multe balerine din Iași l-au acuzat pe colegul lor că intra în vestiarul lor atunci când făceau duș, după reprezentație. 

La aproape o lună de la izbucnirea scandalului, celebrul balerin a postat un mesaj în care se apără. Vlad Mărculescu îl acuză pe manager că nu a demarat nicio anchetă internă, deşi Parchetul şi-a declinat competenţa şi a trimis plângerile înapoi, pentru soluţionare, la conducerea operei.

„Nu a fost convocata comisia de etica si scopul a fost denigrarea mea! Daca fetele ma acuzau de crima, venea juristul sa imi puna catusele fara nici un fel de ancheta interna? Un manager trebuie sa ofere protectie tuturor angajatilor, asta se intamplă doar daca este lasat sa se intample!”, a scris balerinul Vlad Mărculescu pe pagina de socializare.

Cazul a ieșit la iveală pe 4 octombrie. O plângere de hărțuire sexuală, semnată de opt balerine, a ajuns pe biroul managerului Andrei Fermeșanu. Sub anonimat, femeile mărturiseasu că au fost agresate sexual de colegul lor, Vlad Mărculescu, care intra peste ele în vestiar atunci când făceau duș, după reprezentație. Bărbatul ar fi refuzat să iasă, fiind alungat de țipetele balerinelor, în câteva situații.

Balerinul în cauză spune că acest episod s-a petrecut rar și doar când voia să se spele pe mâini. 

Mai multe articole despre:
balerin agresiune sexuala