MENIU

Cum scapi de puricii din casă definitiv, fără să foloseşti produse chimice

Cum scapi de puricii din casă definitiv, fără să foloseşti produse chimice

Ai pisici sau căței acasă și nu ai reușit să îi scapi de purici? Chiar dacă, aparent, nu pare o problemă serioasă, ei bine, lucrurile nu stau chiar așa. Puricii sunt niște insecte destul de periculoase, care se înmulțesc destul de rapid și pot ajunge pe oameni foarte ușor.

Iată câteva metode simple care te vor ajuta în acest proces de eliminare a puricilor, recomandate de avantaje.ro:

1. Folosește mentă

Zbrobește o mână de mentă proaspătă într-un mojar, până când iese sucul din frunze. Apoi, pune pasta obținută într-un tifon și agață-l în încăperea în care sunt purici. Ai grijă, însă, ca acest tifon să nu fie la îndemâna animalelor. De asemenea, o altă metodă care poate scăpa animalele de purici este să torni pe zgarda lor 1-3 picături de ulei de mentă. Trebuie să ai mare grijă, însă, ca uleiul de mentă să nu atingă pielea animalului. Iar dacă vei observa ca acesta are semne de alergie, scoate-i zgarda.

O altă metodă este să pui frunze uscate în pungi de hârtie, apoi să se lași pe podea să acționeze.

2. Folosește detergent de vase

Cum trebuie să procedezi? Ai nevoie de: detergent de vase, un bol, lumânări de candelă mici şi apă caldă.

Ce trebuie să faci: în timpul nopții, pune pe podea un bol umplut pe jumătate cu apă în care adaugă detergent de vase într-o cantitate semnificativă. Apoi, pune câte o lumănare în centrul bolului, pentru că puricii vor veni la lumină. Când vor sări, vor cădea în apa cu detergent și vei scăpa de ei.

Mai multe articole despre:
purici cum scap de purici