MENIU

Cum să-ţi păstrezi sănătatea ficatului

Cum să-ţi păstrezi sănătatea ficatului

Știai că persoanele care beau cafea sunt mai puțin predispuse bolilor hepatice? Descoperă cele mai importante reguli ca să-ți păstrezi sănătatea ficatului!

Consumă cafea

Oamenii care consumă câteva cesti de cafea zilnic sunt mai puțin predispuși la boli hepatice, inclusiv cancer sau fibroză și ciroză. În unele cazuri, consumul de cafea încetinește evoluția acestor boli în cazul persoanelor deja bolnave. Însă, indiferent de rolul ajutător al cafelei, aceasta nu poate înlocui un regim alimentar sănătos, o greutate corporală optimă, un consum suficient de apă și mișcare fizică pentru a menține sănătatea ficatului.

Respectă instrucțiunile de utilizare ale medicamentelor

Deși acetaminofenele sunt cele mai cunoscute medicamente care îți pot afecta sănătatea ficatului, și alte medicamente pot face acest lucru, mai ales dacă nu respecți instrucțiunile de administrare. Acest lucru mai poate fi influențat și de gene, de alte prescripții medicale pe care le urmezi, dar și de alimentația ta zilnică. Trebuie să te prezinți la doctor dacă ești obosit, ai stări de greață sau observi că pielea capătă o tentă gălbuie sau ochii sunt galbeni după ce ai început să folosești un anumit medicament.

Citeşte continuarea AICI.

Mai multe articole despre:
ficat