MENIU

Cum să te fereşti de viruşi pe Facebook. Un tânăr specialist român ne sfătuieşte

Cristian Spânu este un tânăr din Zalău specializat în tehnologie de comunicaţii şi spune că reţele de socializare sunt tot mai des atacate de viruşi care pătrund rapid în calculatoare, tablete sau chiar în telefoanele mobile inteligente protejate necorespunzător.

Care ar fi sfatul lui pentru utilizatorii simpli de reţele de socializare, având în vedere problemele cauzate de viruşi?

"Fiecare trebuie să se protejeze singur, în sensul în care trebuie să te uiţi de două ori pe ce dai click; trebuie să-ţi administrezi pagina în aşa fel încât să nu posteze nimeni, în afară de tine, pe Timeline-ul tău. Eu mă mai trezesc cu mesaje dubioase, dar îmi dau seama rapid că nu este ce trebuie şi nu le deschid", spune Cristian Spânu, pentru radiocluj.ro.

Utilizatorul primeşte de cele mai multe ori un link pe pagina de socializare iar odată accesat acest link, el se dovedeşte a fi un virus.

Spânu explică: "Poţi primi astfel de link-uri în căsuţa de email. Şi eu am primit şi mi-am dat seama că pot afecta calculatorul, în sensul că îţi îngreunează browserul când navighezi pe net. Există foarte multe posibilităţi prin care cineva îţi ia în stăpânire calculatorul, chiar şi un copil de 15 ani, dacă se pricepe, poate „să-ţi facă” calculatorul".

În concluzie, mare atenţie la ce articole accesăm şi pe ce pagini intrăm!

"Corect. Aveţi grijă la link-urile dubioase, mesajele primite de la persoane necunoscute sau din afara ţării…Esenţial este ca pe Timeline-ul tău să postezi doar tu, setează-ţi pagina să nu dai voie altora să posteze pe pagina ta, asta este cel mai important!", spune tânărul specialist.

Soluţiile sunt simple, protejaţi-vă cât mai bine conturile de pe reţelele de socializare şi nu accesaţi mesaje şi link-uri dubioase!

Mai multe articole despre:
0 IT viruşi Facebook cristian spânu