MENIU

Cum să te bucuri de muşcate toată vara. Trebuie să pui lunar câte o picătură de...

Muşcatele se numără printre frumoasele flori de vară care înfrumuseţează terasele şi curţile. Înfloresc constant şi nu sunt foarte pretenţioase, mai mult de atât trăiesc mult şi pot fi păstrate peste iarnă, iar primăvara renasc. 

Muşcatele sunt benefice şi pentru sănătate, prin urmare vă prezentăm câţiva paşi simpli pentru a ingiji corespunzător această plantă, nefiind necesar să cheltuiţi banii pe anumite substanţe speciale.

Apa de iod este o substanţă simplă, ce poate fi utilizată pe post de fetilizator. Tot ce trebuie să faceţi este să dizolvaţi într-un litru de apă o picătură de iod. Apoi, în solul plantei, turnaţi 50 ml de amestec. Această metodă se poate repeta o dată pe lună.

Atunci când îngalbenesc frunzele plantei, trebuie să fiţi atenţi la anumite detalii. Dacă marginea frunzelor îngălbeneşte, înseamnă că planta nu e udată suficient, iar dacă întreaga frunză îngălbeneşte, înseamnă că planta e udată excesiv. Insuficienţa de lumină e evidenţiată de căderea frunzelor de la baza tulpinii.

În timpul verii, ţineţi muşcată pe balcon, la aer sau în grădina. De asemenea, puteţi să răsădiţi muşcată. Nu trebuie să vă speriaţi dacă floarea arată bolnăvicios în prima perioada după răsădire, deoarece îşi va reveni în scurt timp. Dacă este crescută afară, floarea e mult mai frumoasă decât dacă e crescută în interior.

Dacă e expusă la soare, frunzele muşcatei capătă nuanţe de roz, aşa că nu trebuie să va îngrijoreze acest lucru.

Muşcata se poate ţine afară până în momentul în care temperaturile scad la 5 grade Celsius.În acest caz, mutaţi-o din nou în ghiveci şi ţineţi-o într-un loc în care sun circa 12 grade.

Mai multe articole despre:
flori îngrăşământ muşcată apa de iod