MENIU

Cum să te arăţi mereu tânără: remedii naturale pentru menţinerea sănătăţii şi frumuseţii pielii

Cum să te arăţi mereu tânără: remedii naturale pentru menţinerea sănătăţii şi frumuseţii pielii

Toate femeile îşi doresc să arate mereu tinere, pline de viaţă, să aibă un ten perfect, să fie complimentate pentru felul în care arată. Înevină să ce se poate face pentru ca eternul vis feminin să devină realitate? 

Încă din antichitate, produsele naturale erau folosite de femei pentru a le ajuta să arate mereu bine. Iată câteva remedii absolut naturale pe care doamnele le pot folosi pentru a arăta impecabil. 

Odată cu înaintarea în vârstă, pielea îşi pierde din elasticitate şi apar ridurile. De aceea este important să avem grijă de pielea noastră, oferindu-i vitaminele şi substanţele nutritive necesare.

Remedii naturale pentru menţinerea sănătăţii şi frumuseţii pielii

1. Laptele

Datorită conţinutului de acid glicolic, laptele ajută la exfolierea pielii moarte şi stimulează producerea de colagen. Este necesar ca laptele să fie organic, fără hormoni. Înmuiaţi o cârpă curată în lapte şi tamponaţi pe zonele cu riduri. Lăsaţi să acţioneze 10 minute, apoi clătiţi cu apă rece. Repetaţi procedura de 2 ori pe zi.

2. Aloe vera

Planta are efecte antioxidante şi combate radicalii liberi, care duc la apariţia ridurilor. Conţine vitamine şi minerale care hidratează, tonifică şi albeşte pielea.

Stoarceţi sucul unei frunze proaspete de aloe vera şi aplicaţi pe zona afectată de riduri, înainte de somn. Dimineaţa spălaţi faţa cu apă rece. Repetaţi procedura în fiecare seară, timp de câteva săptămâni.

3. Albuşul de ou

Albuşul de ou este bogat în proteine, care contribuie la regenerarea ţesuturilor, potasiu ce hidratează pielea şi magneziu ce stimulează celulele pielii.

Bateţi spuma unui albuş de ou şi aplicaţi pe partea exterioară a ochiului şi pe pomeţi. Lăsaţi să stea 10 minute, apoi spălaţi cu apă rece. Faceţi această procedură de 2 ori pe săptămână.

4. Papaya

Papaina, o enzimă importantă ce poate fi găsită în papaya, îndepărtează celulele moarte şi strânge pielea. Frecaţi pielea cu o bucată de papaya, timp de 10 minute, apoi clătiţi cu apă rece. Efectuaţi procedura de 2 ori pe zi.

5. Vitamina E

Această vitamină regenerează celulele pielii, strânge pielea şi o menţine fermă.

Puneţi conţinutul de la 2 capsule de vitamina E într-un castron. Aplicaţi lichidul pe ridurile din regiunea ochilor şi masaţi câteva minute. Utilizaţi remediul în fiecare seară, înainte de somn.

6. Ulei de cocos

Uleiul de cocos este bogat în vitamina E.

Aplicaţi câteva picături de ulei de nucă de cocos virgin extra pur în jurul ochilor, în fiecare seară, înainte de somn.

7. Ulei de ricin

Uleiul de ricin înmoaie pielea şi reduce ridurile.

Înainte de somn, aplicaţi câteva picături de ulei de ricin la colţurile ochilor şi masaţi uşor. Lăsaţi peste noapte, iar dimineaţa spălaţi.

8. Avocado

Acizii graşi mononesaturaţi din avocado revitalizează pielea uscată, iar vitaminele D şi E contribuie la producţia de colagen.

Zdrobiţi pulpa unui fruct de avocado şi aplicaţi pe zona cu riduri. Lăsaţi timp de 20 de minute, apoi spălaţi cu apă caldă. Efectuaţi procedura o dată pe zi.

9. Suc de lămâie

Acidul citric exfoliază pielea şi elimină ridurile. Sucul de lămâie reduce pielea şi o face mai moale. Frecaţi cu suc de lămâie proaspăt stors colţurile ochilor. Lăsaţi să acţioneze 5-10 minute, apoi clătiţi cu apă rece. Utilizaţi remediul de 2-3 ori pe zi.

Sursa

 

Mai multe articole despre:
femei tânără cocos avocado natural