MENIU

Cum să scapi de pistrui și de pete de la soare

Cum scapi de pistrui

Soarele şi marea încă te îmbie... Ce te faci când, în loc de bronz, te alegi cu o explozie de pistrui? Pentru ei, dar şi pentru alte probleme ale pielii, există remedii 100% naturale!

Expunerea moderată la soare este benefică, deoarece favorizează sintetizarea vitaminei D, cea care „hrăneşte“ oasele şi ajută calciul să se fixeze în organism. Razele soarelui sunt de ajutor şi în tratamentul pentru bolile cutanate, cum este psoriazisul, o afecţiune manifestată prin apariţia pe piele a unor pete roşii, acoperite de coji alb-sidefii.

Însă, de cele mai multe ori, beneficiile soarelui pentru unii se transformă în ravagii pentru alţii: explozie de pistrui, piele îmbătrânită, ridată, afectată de cuperoză (înroşirea permanentă a pielii) şi de diferite tipuri de cancer de piele.

Leacurile, eficiente în veruci

Cunoscute ca negi, verucile sunt leziuni benigne, cauzate de infecţia cu virusurile papiloma umane (HPV). „Transmiterea este favorizată şi de frecventarea bazinelor de înot“, explică medicul dermatolog Oana Clătici.

Tocmai pentru că sunt contagioşi, negii trebuie trataţi. Există numeroase remedii care sunt eficiente în tratarea negilor, mai ales pentru formele uşoare.

Lămâia pune pistruii pe fugă

Pistruii sunt pete de culoare galben-brun. De regulă, au caracter ereditar, dar tind să apară şi să se înmulţească primăvara şi vara, din cauza expunerii prelungite la soare.

Oana Clătici, medic primar dermatolog la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti, ne-a dat câteva reţete „miraculoase“, care să pună pe fugă pistruii apăruţi în urma expunerii la soare.

Mască pe bază de zeamă de lămâie (3 linguri), drojdie de bere (20 g), tărâţe de grâu (20 g). Pasta se aplică pe faţă şi se lasă 20 de minute.

Suc de ceapă, amestecat cu ulei de măsline în părţi egale. Se tamponează de câteva ori pe zi, timp de o săptămână.

Infuzie de dediţel: se prepară dintr-o linguriţă de plantă la o cană cu apă, infuzie cu care se masează zonele afectate de pistrui, de cel puţin trei ori pe zi.

Petele dispar cu lapte de păpădie

Din cauza vârstei, pe faţă, pe mâini şi pe picioare apar pete maronii, cunoscute şi sub numele de pete senile sau pigmentare.

Află continuarea pe clicksanatate.ro