MENIU

Cum să reduci factura la curent cu două treimi fără să investești niciun leu

Cum să reduci factura fără să ai niciun cost

Factura de energie electrică pentru iluminatul comunei Rășinari, judeţul Sibiu, este cu aproape două treimi mai mică, numărul de aparate cu iluminat a crescut, iar costurile de întreținere scad către zero.

Practic, rețeta e simplă: firma care a montat noul sistem de iluminat cu leduri în Rășinari își va recupera investiția și profitul în următorii cinci ani. "Ratele" care trebuie plătite în această perioadă către cei care au montat noul sistem se încadrează în cele două treimi care sunt economiste de acum la plata energiei electrice pentru iluminat, scrie turnulsfatului.ro.

"În Rășinari funcționa un iluminat destul de învechit. Am schimbat toate cele 384 de lămpi vechi, au fost montate în loc corpuri de iluminat cu leduri. Am redus în acest fel consumul de energie cu aproape două treimi și, pe lângă asta, vom avea costuri de mentenanță mult mai mici. Lămpile vechi necesitau reparații în fiecare trimestru. Acest proiect va fi plătit pe o perioadă de cinci ani. Vor fi facturi semestriale, iar banii pe care îi plăteam în mod normal pentru factura de iluminat și pentru lucrările de întreținere și reparații vor merge către plata acestei achiziții", a explicat Bucur Bogdan, primarul comunei Rășinari.

În cifre concrete, spre exemplu, dacă în unele luni factura la energie era de aproximativ 11.000 de lei, aceasta scade în noile condiții la 4.000 de lei.