MENIU

Cum să prosperi într-o economie inflaționistă (P)

Titlurile despre creșterea prețurilor sunt peste tot în aceste zile. Experții nu sunt de acord cu privire la cine este de vină, dar toată lumea este de acord că inflația este aici – și reduce din salariu.

Inflația a atins recordul de 8,6% în 19 țări care utilizează euro – PBS NewsHour

 

Inflația a atins nivelul global: Nu crește doar în SUA – dar și în Europa, Coreea de Sud și altele – Forbes

 

Ratele inflației în Europa pe fiecare țară arată că pe continent se depun eforturi pentru contracararea creșterilor de preț – Express

 

Cifrele ‘urâte’ ale inflației fac probabilitatea recesiunii și mai reală în 2022, citează The Economist – CNBC

 

Banii tăi cumpără mai puține decât în urmă cu o lună. Iar economiștii spun într–un glas că situația se va înrăutăți înainte de a fi mai bine.

 

Trebuie să investești inteligent pentru a proteja bunăstarea financiară a familiei tale.

Cum să investești când banii tăi valorează mai puțin în fiecare zi

În Statele Unite, auditorii guvernamentali spun că rata anuală a inflației a urcat la 9,1% în iunie.

 

Aceasta este cea mai mare rată din ultimii 40 de ani.

 

Divizia Eurostat a UE raportează că rate similare afectează întreaga Europă.

 

Ceea ce înseamnă că fiecare 100 de euro primiți în salariu îți cumpără alimente în valoare de aproximativ 91 de euro.

 

Și asta nu e partea cea mai rea.

Rata inflației se accelerează.

Economiștii semnalează că se așteaptă ca monedele naționale să continue să–și piardă valoarea într–un ritm accelerat.

 

Cei mai mulți investitori nu înțeleg cât de rău este acest lucru.

 

Întrebat dacă inflația „îi înșeală pe investitorii de capital”, guru–ul în investiții, Warren Buffet, a răspuns: „Inflația îi înșeală și pe investitorii de obligațiuni. Acesta înșelă persoana care își păstrează banii sub saltea. Înșeală aproape pe toată lumea.”

 

Înșelat. Pentru că oamenii pot cumpăra din ce în ce mai puțin cu aceeași sumă de bani.

 

Iată cum a scăzut puterea de cumpărare în ultimii 15 de ani:

 

Aceasta este o scădere necruțătoare a puterii de cumpărare a consumatorilor.

 

Deci, chiar dacă ai o rentabilitate destul de bună a investițiilor, câștigurile tale ar putea fi pierderi nete. Ai mai mulți bani, dar poți cumpăra mai puțin.

 

Asta este inflația.

 

Este ca și cum un hoț ar fura din economiile tale, din valoarea casei tale și din portofoliul tău de investiții.

Ultima dată când ratele inflației au crescut atât de mult, au decis alegerile prezidențiale americane.

În 1976, Gerald Ford și–a făcut campania să imprime milioane de nasturi pe care să le poarte susținătorii. Ei au spus WIN – Whip Inflation Now (Biciuiește Inflația Acum).

 

Provocator Jimmy Carter a oferit o doză dură de realitate. El a întors butonul cu susul în jos, astfel încât să citească NIM – No Immeiate Miracles (Nu Există Miracole Imediate).

 

Sătui de promisiunile goale ale politicienilor, alegătorii l–au adus pe Carter la Casa Albă, în speranța unei discuții directe.

 

Nu vom promite să batem inflația acum.

 

Dar recomandăm o strategie de investiții dovedită care poate genera venituri indiferent de ce se întâmplă cu puterea de cumpărare a monedei euro. O strategie care înseamnă că poți profita chiar dacă inflația continuă să accelereze.

 

Strategia pe care o recomandăm ar putea fi considerată plictisitoare. Nu promitem miracole imediate sau Lamborghini peste noapte.

 

Mulți investitori cripto încearcă să se îmbogățească peste noapte dar sfârșesc prin a pierde bani.

Iată ce ar trebui să facă

Singura strategie cea mai bună pentru investitorii obișnuiți este să medieze costurile la criptomonede care au demonstrat trendurile pe termen lung.

 

Acest lucru înseamnă că în fiecare săptămână sau în fiecare lună cumperi exact aceeași cantitate de criptomonede la alegere.

 

Aceasta este strategia pe care o recomandă consilierii de investiții de top. Este o modalitate testată în timp de a genera venituri consistente pe termen lung și de a crește treptat.

 

Această strategie este atât de fiabilă și atât de ușor de urmărit încât la Kriptomat am decis să oferim o modalitate automată pentru investitori de a–și media costurile investițiilor în criptomonede.

 

O numim Cumpărare Recurentă.

 

Este atât de ușor încât îl poți configura în câteva secunde. Alege criptomoneda pe care dorești să o cumperi, frecvența și suma. Cumpărarea recurentă va avea grijă de restul în mod automat.

 

Strategia de calculare a costurilor din spatele Cumpărării Recurente s–a dovedit a ajuta investitorii să învingă inflația, să–și protejeze portofoliile și să obțină libertate financiară pe termen lung.

 

  1. Calcularea mediei costurilor te scutește de sarcina dificilă de a prezice schimbările de preț și tranzacțiile de sincronizare care vor avea loc la maximele și minimele pieței.
  2. Aceasta minimizează impactul volatilității pieței prin calcularea mediei vârfurilor și văilor din graficele de prețuri.
  3. Acesta vă permite să începeți să vă atingeți obiectivele financiare imediat, fără a aștepta să construiți un fond de investiții mare.
  4. Elimină efectele dăunătoare ale intuirilor și bănuielilor în luarea deciziilor de investiții.
  5. Acumulează mai multe criptomonede atunci când prețurile sunt scăzute, reducând baza de cost și maximizând profiturile atunci când vinzi.

 

La Kriptomat, există un al șaselea avantaj: Îl poți configura cu un card de credit pentru începând de la €15 pe lună și poți face achizițiile regulate automat în timp ce îți vezi în continuare de viață.

 

Da, este un proces încet și plictisitor.

 

Dar dacă ești în căutarea bogățiilor peste noapte, este mult mai probabil să te trezești falit.

 

Nu lăsa inflația să îți fure portofoliul.

Despre Kriptomat

Înființat în 2018, Kriptomat a revoluționat lumea cripomonedelor  odată cu introducerea celei mai simple platforme din Europa. Kriptomat face finanțele digitale atât de simple încât toată lumea de pretutindeni poate avea acces la libertatea, corectitudinea și împlinirea pe care o reprezintă criptomonedele. Sute de mii de clienți din întreaga Europă și din 120 de țări din întreaga lume au încredere în Kriptomat atunci când cumpără, vând, schimbă, câștigă, distribuie și investesc în criptomonede.

Mai multe articole despre:
criptomonede