MENIU

Cum s-a prăbușit un avion militar al Marinei SUA în Texas după ce a fost lovit de o pasăre - Momentul impactului

Cum s-a prăbușit un avion militar al Marinei SUA în Texaxs după ce a fost lovit de o pasăre - Momentul impactului

Tragedie evitată în ultimul moment! O pasăre a reușit să doboare un avion de antrenament al marinei americane, în timpul unui zbor efectuat deasupra statului Texas. Piloții au scăpat cu viață. 

Totul s-a întâmplat exact cu un an în urmă, însă abia acum au apărut imaginile care au dezvăluit motivul prăbușirii aeronavei de antrenament a Marinei americane.

Înregistrările difuzate la un an distanță de la incidentul aviatic arată cum o pasăre lovește avionul în timp ce cobora. O cameră de bord a surprins pasărea cu câteva momente înaintea incidentului. Pilotul este auzit când transmite că are o urgență și că încearcă să ajungă pe o pistă.

Pasărea a lovit singurul motor al avionului, care a intrat în picaj și s-a prăbușit într-un cartier din orașul texan Lake Worth.

Potrivit experților care au văzut imaginile, pilotul – oricât de experimentat ar fi fost – nu ar fi reușit să evite pasărea, relatează FoxNews.

Imaginile difuzate de televiziunile americane în aceste zile arată ce s-a întâmplat de fapt în accidentul petrecut în urmă cu un an în Texas. Avionul s-a prăbușit în timpul unui zbor de antrenament într-un cartier rezidențial din Texas.

Accidentul a avut loc pe 19 septembrie 2021, când un avion de antrenament de tip McDonnell Douglas T-45 Goshawk s-a prăbuşit în curtea unei reşedinţe dintr-un cartier din apropiere de Fort Worth, statul Texas. Cei doi piloţi militari americani - un instructor și un cadet - au reușit să se catapulteze înainte de prăbușirea aeronavei. Aceștia au ajuns ulterior la spital pentru a primi îngrijiri medicale după incident. Iar trei oameni aflați la sol au fost răniți și mai multe case au fost avariate după în explozia avionului la sol.

Unul dintre piloți și-a prins parașuta în liniile de înaltă tensiune.

Căderea avionului Marinei americane, folosit pe portavioane, a avut loc a avut loc  la aproximativ două mile (trei kilometri) de o bază militară din Fort Worth, unde trebuia să aterizeze la finalul zborului de antrenament. Ei decolaseră de pe aeroportul internațional Corpus Christi, la peste 500 de kilometri de destinație.

Numele piloților americani implicați în incidentul aviatic nu au fost date publicității.