MENIU

Cum să porți corect un ceas (P)

Purtarea ceasului potrivit pentru ocazia potrivită îți poate completa aspectul

Purtarea ceasului potrivit pentru ocazia potrivită îți poate completa aspectul, oferindu-ți o notă sofisticată și elegantă. Fie că este vorba despre un eveniment formal, casual sau elegant, există un ceas pentru fiecare ocazie. Dar, deși poate părea simplu, multor oameni le este greu să poarte un ceas în mod corespunzător. Există o mulțime de reguli, pentru femei, cât și bărbați, în ceea ce privește modul în care porți ceasul.

Cum alegi ceasul?

Nu alege niciodată un ceas foarte ieftin. Calitatea slabă se va observa imediat, mai ales dacă alegi să porți un ceas la un eveniment formal. Pentru autenticitate și bun gust, dar și calitate în ceea ce privește acest accesoriu pentru încheietura, este recomandat să apelezi la serviciile unor magazine autorizate. Îți sugerăm ceasuri-shop.ro, magazinul unde vei găsi ceasuri pentru bărbați, femei și copii. Prețurile sunt foarte bune, iar produsele comercializate sunt de calitate. Comenzile online sunt onorate în cel mai scurt timp și poți obține ceasul visat, fie că vorbim de un ceas elegant, casual sau unul sport.

Pe ce mână ar trebui să porți ceasul?

Aceasta este una din cele mai frecvente întrebări când vine vorba de ceasuri. Răspunsul? Nu există mâna corectă sau greșită și poți purta ceasul pe orice mână preferi.

Deși s-ar putea părea că există tradiția de a purta ceasuri pe mâna stângă, acest trend a evoluat, pur și simplu, din motive practice. Majoritatea oamenilor (aproximativ 80%) sunt dreptaci și deseori tind să poarte ceasurile pe mâna stânga. Purtarea unui ceas pe mâna dominantă în timp ce încerci să faci anumite activități, cum ar fi scrierea sau tastarea, se poate dovedi dificilă. Majoritatea stângaciilor poartă ceasurile pe oricare dintre mâini.

Când decizi pe ce mână porți ceasul, alege ceea ce îți este confortabil și convenabil și, cel mai important, ceea ce preferi.

Cât de strâns ar trebui să fie un ceas?

Deși nu pare a fi o întrebare de baza, oamenii sunt adesea surprinși atunci când vine vorba de a purta ceasurile în modul potrivit.

Principalul lucru al ceasurilor, indiferent de tipul de curea, este că acestea trebuie să se potrivească corect în jurul încheieturii mâinii, fără a fi prea strânse sau prea largi. Nu vrei să-ți alunece pe braț și nici să-ți constrângă fluxul de sânge. Fie că alegi ceasuri damă sau ceasuri barbatesti, ai grijă atunci când alegi cureaua. Curelele sunt în mod normal ușor de reglat, în timp ce curelele tip brățară îți permit să elimini sau să adaugi legături pentru a regla lungimea acesteia. Punctul ideal pentru ceas este chiar sub osul încheieturii mâinii. Aici arată cel mai bine, oferind un aspect elegant imaginii tale. Purtarea ceasului la jumătatea antebrațului (există persoane care îl poartă în acest fel) poate să pară deplasat și puțin bizar.

Poate o femeie să poarte ceas pentru bărbați?

În primul rând, există trei tipuri de ceasuri - ceasuri dama, bărbați și unisex. Un ceas unisex devine un ceas de bărbat când un bărbat îl poartă și un ceas de femeie când îl poartă o femeie. Există o tendința în creștere a femeilor care poartă ceasuri pentru bărbați. De ce?

În primul rând, ceasurile pentru bărbați nu sunt prea strălucitoare și au deseori un design destul de minimalist. Femeile cărora le place simplitatea pot fi atrase de aceste ceasuri. Un alt motiv este că ceasurile cu cadran mare sunt în prezent în trend, iar majoritatea ceasurilor pentru bărbați au un asemenea aspect.

Purtarea unui ceas pentru bărbați este total acceptabilă atâta timp cât ceasul îți îmbracă frumos încheietura mâinii. Concluzia este că, atâta timp cât un ceas se potrivește corect pe încheietura mâinii, nu există niciun motiv să nu îl porți.

Pentru bărbați, acest lucru poate fi oarecum problematic. În timp ce majoritatea femeilor nu au niciun fel de impediment în a purta ceasuri masculine, bărbații nu vor purta un ceas feminin. Cu siguranță, domnii nu își doresc să arate precum niște prințese Disney.

Cum să porți un ceas cu brățări?

Ca femeie, poate fi dificil să asortezi brățările la ceas. Prea des, multe doamne și domnișoare greșesc asocierea, rezultând un aspect nepotrivit și necoeziv.

Este important să nu exagerezi cu numărul de brățări, deoarece acest lucru va face ca întregul aspect să pară aglomerat, fără ca niciuna dintre piese să iasă în evidență. Mai bine să pui mai puține brățări, numărul lor fiind diferit în funcție de dimensiuni, și să permiți ca ceasul să rămână punctul focal.

Un alt punct de remarcat este unde să porți brățările. Cel mai bine este să porți toate brățările pe partea de sub ceas, deoarece aceasta menține ceasul în centrul atenției, prezentând în continuare brățările. Cu toate acestea, poți opta și pentru a avea brățări pe ambele părți ale ceasului.

Important este să alegi cu atenție materialele, texturile și desenele, astfel încât brățara și ceasurile să se completeze reciproc. Și, în cele din urmă, nu permite brățărilor să se ascundă sub ceas, deoarece acest lucru nu arată bine.

Cum să alegi dimensiunea potrivită a ceasului?

În prezent, purtarea cadranelor mari este la modă și cool. Cu toate acestea, există o diferența foarte mică între a fi cool și a fi ridicol. Regula generală este ca marginile cadranului să nu depășească lățimea încheieturii mâinii. Atâta timp cât marginile se încadrează în parametrii încheieturii mâinii, ceasul va arăta bine. Cu toate acestea, odată ce părțile laterale se extind peste marginile încheieturii mâinii, ceasul va arăta prea mare și nepotrivit.

Dacă achiziționezi online un ceas de mâna, fie de damă, fie de bărbat, verifică dimensiunile. Pe site-ul ceasuri-shop.ro vei găsi toate detaliile necesare, inclusiv dimensiunile brățării sau curelei acestui accesoriu.

Cum, niciodată, nu poți spune cu adevărat cum va arăta un ceas pe încheietura mâinii până nu îl vei purta, este ideal să ai cât mai multe informații. Dacă acest mic ghid te-a ajutat, este momentul să faci pasul următor, adică să cumperi ceasul care îți place și care ți se potrivește cel mai bine.

Mai multe articole despre:
ceas de mana ceas dimenciune ceas magazin ceasuri