MENIU

Cum să îndepărtezi mucegaiul de pe perete. Soluţia naturală, ieftină şi eficientă

Cum să îndepărtezi mucegaiul de pe perete. Soluţia naturală, ieftină şi eficientă

Mucegaiul este foarte periculos pentru sănătate. Acesta poate provoca diverse afecţiuni respiratorii începând de la alergii, astm şi sinuzită până la pneumonie, ajungându-se în cele mai grave cazuri chiar şi la deces.

Iată două soluţii pentru îndepărtarea mucegaiului: oţetul şi uleiul esenţial de arbore de ceai. Aceste două ingrediente îndepărtează definitiv mucegaiul dacă sunt utilizate aşa cum trebuie şi dacă ulterior încăperile sunt îngrijire şi ventilate corespunzător.

Oţetul poate fi utilizat ca atare, fără să fie diluat. Pur şi simplu se toarnă peste un burete abraziv şi se şterge insistent locul afectat de mucegai.

În schimb, uleiul de arbore de ceai (se găseşte la plafar) se combină cu apă: două linguriţe de ulei de arbore de ceai se adaugă într-o cană cu apă, iar amestecul se toarnă într-un recipient cu pulverizator şi se aplică peste zonele cu probleme. Peste această soluţie nu trebuie să dai cu apă, ci să o laşi să se usuce de la sine. Deşi mirosul este unul persistent, el va dispărea complet în maxim două zile.

Atenţie! Deşi mulţi oameni utilizează clorul pentru îndepărtarea mucegaiului, specialiştii sunt de părere că acest produs îndepărtează doar stratul de la suprafaţă şi că albeşte mucegaiul, ceea ce îl face mai greu de observat. Din acest motiv, clorul nu este o soluţie potrivită atunci când vine vorba de îndepărtarea mucegaiului.

Mai multe articole despre:
mucegai cum dispare mucegaiul