MENIU

Cum să gătești mușchiul de porc în cel mult 30 de minute - Trucul cel mai simplu

Cum să gătești mușchiul de porc cu cimbru în cel mult 30 de minute - Trucul cel mai important

O rețetă excelentă pentru carnea de porc pe care o puteți pregăti pentru sărbătorile ce vin. Ingredientul ce îi dă toată savoarea. Rețeta este gata în cel mult 30 de minute.

Ingrediente pentru Mușchiul de porc cu cimbru

250 g mușchi file de porc
1 ardei roșu
1 ardei verde
100 g praz
1 fir cimbru verde 
zeama de la 1 lămâie verde (limetă)
5 linguri de ulei de măsline
2 linguri de oțet de mere cu miere
piper
sare

Cum prepari repede Mușchiul de porc cu cimbru

Primul pas este ca mușchiul de porc să fie tăiat în felii groase de 1 - 1,5 cm. Apoi, feliile sunt fripte puțin pe grătar, fiind întoarse câte 2 minute pe fiecare parte.

Între timp, se pregătesc legumele: ardeii și prazul se spală, apoi se curăță. Se călesc ardeii și prazul în ulei (2 linguri), dar se adaugă și puțină apă pentru a se pătrunde mai bine.

Când ardeii și prazul s-au înmuiat, se adaugă în vas (tigaie, oală întinsă, tavă) feliile de carne, apoi totul „se stinge” cu un pahar de apă caldă.

Imediat se presară rămurelele de cimbru verde, se toarnă zeama de lămâie verde și se mai fierbe tot 5-7 minute, la foc mediu.

Secret: Sosul pentru marinat. Se poate folosi pentru mușchiul de porc înainte de prăjirea în tigaie. Se folosesc usturoi, coajă de lămâie (nu multă), sare, piper, cimbru, nu mult, pentru că deja sunt folosite pentu prăjire. După ce se amestecă cele 6 ingrediente, se lasă friptura la marinat la rece vreo 10 minute, apoi trecem la prepararea acesteia la grătar.

Ca garnitură la mușchiul de porc se pot servi cartofi la cuptor. După ce se dau intr-un scurt clocot, până se moaie puțin, cartofii se taie după preferințe, lung, rotund, cubic, și se pun într-un vas (tavă) în care am pus deja o foaie de copt, pentru a evita prăjirea prea mare a cartofilor. Peste cartofi presărăm usturoi mărunțit, îi stropim cu ulei de măsline (puțin, nu mult), se adaugă sare, piper și chilli după gust. Se pune tava cu cartofi astfel pregătiți la cuptor și se lasă timp de cel mult 30 de minute.

***Ingredientele sunt doar pentru 2 porții, pentru 4, cantitățile vor fi dublate.