MENIU

Cum să faci o supă delicioasă, perfectă pentru vremea rece. Ingredientul secret este dezvăluit

Cum să faci o supă delicioasă, perfectă pentru vremea rece. Ingredientul secret este dezvăluit

Vremea rece de afară cere o supă aromată, bogată, cu texturi care să îţi îmbie toate simţurile. Cartofii copţi în combinaţie cu brânza Gouda vor face această supă extrem de cremoasă, iar porumbul este elementul surpriză prin dulceaţa şi consistenţa sa crocantă.    

Ingrediente

7-9 cartofi mici roşii, tăiaţi cuburi

2 linguri de ulei de măsline

3 căţei de usturoi zdrobiţi

sare

piper

400 g porumb dulce

150 g ţelină tocată mărunt

60 ml sirop de arţar

60 g unt

150 g ceapă tocată

3 ardei iuţi

1 l supă de pui

250 ml lapte

250 g brâză gouda dată pe răzătoare

90 g făină

Mod de preparare

Cuptorul se preîncălzeşte la 190 grade Celsius.

Într-un bol se amestecă uleiul de măsline, cartofii, usturoiul, sarea şi piperul. Se pun pe o tavă pe care s-a pus hârtie de copt. Se coc 30-40 de minute. La jumătatea timpului se scot din cuptor şi se întorc.

Când cartofii sunt făcuţi pe jumătate, într-un vas separat se amestcă porumbul, siropul de arţar, un praf de sare şi piper. Se pun şi aceştia într-o tavă şi se dau la cuptor 15-20 de minute. Se scot ambele tăvi din cuptor şi se lasă să se răcească.

Într-o cratiţă mare se topeşte untul şi se lasă până face spumă. Se adaugă ţelina şi se sotează timp de 5 minute. Se pun ardeii iuţi şi făina şi se amestecă bine. Se pune supa şi se lasă să fiarbă 5-10 minute.

Se adaugă jumătate din cantitatea de porumb şi jumătate din cantitatea de cartofi. Se toarnă laptele şi se lasă să fiarbă amestecând din când în când, pentru 5 minute. Se dă focul mic şi se adaugă brânza Gouda amestecând până când se topeşte.

Se pune supa în boluri. Se garniseşte cu cartofi şi porumb din cele rămase.

Sursa

Mai multe articole despre:
cartofi retete porumb vreme rece supă