MENIU

Cum să faci o mască de faţă 100% naturală: Efectul uimitor pe care afinele îl au asupra tenului

<p>Mască de faţă 100% naturală: Efectul uimitor pe care afinele &icirc;l au asupra tenului</p>

Te gândeai că aceste fructe micuţe sunt destinate strict consumului, pe întreaga perioadă a verii? Află că din ele îţi mai poţi face şi o mască perfectă pentru tenul tău.

Acidul din aceste fructe acționează ca un exfoliant, iar vitaminele A și C sporesc producția de colagen. Afinele luptă împotriva radicalilor liberi, care pot cauza riduri, și menţin pielea hidratată.

Înainte de a aplica masca pe faţă, află dacă aceasta tolerează ingredientele. Testează pe o porţiune de piele, eventual pe unul din braţe, pentru că aici derma este mai sensibilă.

Spală-ţi fața pentru a înlătura murdăria sau urmele de machiaj și las-o să se usuce complet. Preferabil ar fi să te îmbraci într-un tricou de casă, mai vechi, pentru că afinele pătează, scrie clicksănătate.ro.

Aplică masca pe faţă, începând de la bărbie în sus, având grijă să eviţi zona ochilor. Relaxează-te pentru aproximativ 15 minute înainte să o îndepărtezi cu puţină apă călduţă.

Ingrediente:

1 cană cu afine proaspete
1 cană de struguri negri fără sâmburi
2 lingurițe suc de grapefruit
1 plic de gelatină, nearomată

Clăteşte afinele şi strugurii, și adaugă toate ingredientele într-un blender. Fă din ele un piure. Acoperă amestecul și pune-l în frigider pentru 35 - 45 de minute, pentru a căpăta consistenţă. Scoate-l şi lasă-l să stea la temperatura camerei timp de 10 minute. Aplică compoziţia pe pielea curată. Găseşte un loc şi relaxează-te preţ de 15 minute.