MENIU

Cum să faci brânză topită de casă. Este mult mai sănătoasă şi foarte gustoasă

Cum să faci brânză topită de casă. Este mult mai sănătoasă şi foarte gustoasă

Înlocuieşte produsele din comerţ care au în compoziţie substanţe care ameninţă sănătatea organismului cu brânza topită de casă. Nu numai că vei obţine un produs natural, uşor de personalizat după gusturi, dar şi unul extrem de gustos. Iată care sunt ingredientele necesare şi modalitatea de preparare!

Ingrediente necesare pentru brânza topită de casă

-1 kg de brânză de vacă;

-o linguriţă de bicarbonat de sodiu;

-1-2 linguriţe de sare;

-20 g de unt;

-mărar, oregano, boia, ciuperci (opţional).

Iată cum prepari brânză topită de casă

Brânza de vacă trebuie să fie stoarsă bine de zer înainte de pregătirea reţetei. După aceea, se amestecă cu sare şi cu bicarbonat, apoi se lasă la rece timp de o oră şi jumătate sau chiar mai mult.

Topeşte untul la bain-marie, apoi adaugă brânză, amestecând bine compoziţia. Ţine preparatul pe foc până brânza capătă o textură cremoasă şi se topeşte. Ia recipientul de pe aragaz şi aromează brânză topită de casă după preferinţe.

Spre exemplu, poţi să adaugi verdeţuri, boia, ciuperci tăiate mărunt ori alte legume. Pune preparatul într-un recipient, lasă-l la răcit, apoi introdu-l în frigider până se întăreşte. Dacă nu mai rezişti tentaţiei, poţi să o mănânci şi aşa. Consumă brânza topită de casă la sandwich-uri, în salate, peste ochiurile prăjite şi chiar cu mămăligă.

Sursa: divahair.ro

Mai multe articole despre:
brânză reţetă branza topita