MENIU

Cum să cureți pervazurile mucegăite. Cu siguranță ai ingredientul acasă! E soluția cea mai simplă

Cum să cureți pervazurile mucegăite. Cu siguranță ai ingredientul acasă! E soluția cea mai simplă

O locuință trebuie îngrijită optim, pentru a ne simți bine în propria casă. Cu toate acestea, există uneori diferiți factori ce ne pot cauza probleme, ce trebuie rezolvate cât mai rapid. 

Mucegaiul este una din problemele cu care nimeni nu vrea să se confrunte, însă există momente când acesta poate apărea pe tavan, pereți sau chiar lângă pervazul geamului. În momentul în care observi că acesta și-a făcut prezența în locuința ta, este vital să iei măsuri rapide, pentru că nu doar că este inestetic, ci îți poate afecta și sănătatea.

Descoperă în rândurile de mai jos ce trebuie să faci în momentul în care pervazul ferestrei tale este contaminat cu mucegai, dar și o rețetă pentru soluția care te va scăpa imediat de acest inconvenient!

Cum să cureți pervazurile mucegăite

Cu toate că în comerț există numeroase produse de curățenie ce promit că te vor scăpa de mucegai, poți recurge la o variantă naturală, foarte rapidă, pe care o poți face oricând în casă. 

În acest mod, mucegaiul poate dispărea de pe pervazurile ferestrelor, fără a apela la substanțe chimice agresive sau toxice. Ai nevoie de doar câteva produse, pe care oricine le are în casă: oțet, bicarbonat de sodiu, o sticlă cu pulverizator, o perie de curățenie. Iată metoda simplă, naturală și foarte eficientă: 

Primul pas este să adaugi oțetul și bicarbonatul de sodiu în sticla goală. Ulterior, agită bine sticla pentru a se amesteca ingredientele. Pulverizează consistent zona afectată și lasă soluția să stea pentru câteva minute. Următorul pas este să ștergi și să freci foarte bine, cu ajutorul periei de curățenie, întreaga suprafață afectată. Ulterior, pulverizează din nou pervazul și lasă totul să se înmoaie pentru o oră. 

În tot acest timp, oțetul va distruge mucegaiul. După ce a trecut timpul, șterge cu o cârpă umedă totul. 

Uscarea naturală

Odată ce mucegaiul a fost curățat, pur și simplu lăsă zona să se usuce în mod natural. De asemenea, deschide larg geamul, pentru ca procesul să fie mai rapid. Repetă procesul În cazul în care mucegaiul nu a dispărut din prima, repetă tot procesul, dacă este necesar.

Chiar a doua zi poți aplica același tratament pervazurilor tale. Cum să împiedici apariția mucegaiului pe pervazurile ferestrelor Este bine de știut că felul în care ne comportăm poate să prevină apariția mucegaiului. Iată câteva sfaturi de care trebuie să ții cont, dacă îți dorești o casă curată și fără probleme:

Redu umiditatea

Mucegaiul se dezvoltă în zonele umede, așa că menținerea pervazurilor uscate este primul punct de referință.

Aerisește camera

Chiar și atunci când este frig afară, este esențial să aerisim camera, nu doar pentru sănătatea noastră, dar și pentru a menține un mediu curat.

Curăță în mod regulat

Pervazurile ferestrelor tind să fie neglijate în favoarea zonelor mai folosite din casă. Astfel, oamenii uită că și acea zonă trebuie să fie menținută curată. Este important ca măcar o dată pe săptămână să cureți pervazurile cu ajutorul unei soluții de dezinfectare.

În momentul în care pornești căldura și lași geamul deschis, se acumulează umezeală. Este esențial ca în această perioadă să ștergi constant acea zonă.

Citește continuarea aici

Mai multe articole despre:
mucegai solutii