MENIU

Cum să congelezi castraveți proaspeți vara pentru la iarnă - 2 metode sigure de preparare

Cum poți să ai castraveți proaspeți și la iarnă? Iată cum îi poți congela vara ca să ai parte de ei și în sezonul rece.

 

Cum să congelezi castraveți proaspeți. Prin acest proces vei păstra un maximum de vitamine și micronutrienti prezenți în aceste legume.

Cum să congelezi castraveți proaspeți. Pentru a obține cele mai bune rezultate, va trebui să folosești castraveți tineri, proaspeți, de dimensiuni reduse și fără boli sau lovituri prezente pe coaja acestora. Pe scurt, ai nevoie de legume sănătoase, care să reziste pentru a fi congelate.

Castraveții nu trebuie să aibă o dimensiune mai mare de 15 cm pentru ca procesul de congelare/decongelare să fie unul optim.

Cum să congelezi castraveți proaspeți. Înainte de toate trebuie să examinezi castraveții foarte bine. Pe cei care sunt loviți sau au fost atacați de dăunători nu trebuie să îi arunci, pentru că pot fi folosiți fără probleme la salată.

 

Cum să congelezi castraveți proaspeți. Primul pas va fi să speli castraveții foarte bine. Nu uita că majoritatea legumelor sunt tratate, așa că va trebui să le ții în apă rece timp de 1-2 ore. După asta, castravețîi se scot din apă și se usucă foarte bine folosind prosoape de hârtie.

 

Cum să congelezi castraveți proaspeți. Trebuie să știi că poți păstra castraveții tăiați felii sau cuburi Decizia îți aparține.  decizi cum vrei să îi păstrezi.

 

Cum să congelezi castraveți proaspeți. O altă metodă este să îi dai prin răzătoare, însă dacă faci asta va trebui să storci zeamă foarte bine înainte de a îi pune la congelator.

 

TRUCURI pentru congelarea castraveților proaspeți

 

Cum să congelezi castraveți proaspeți - Ce să nu faci

Este indicat să eviți să congelezi castraveți întregi, deoarece coaja acestora se va deshidrata, iar pulpa acestora va deveni prea subțire, ceea ce înseamnă că vei avea dificultăți când vei încerca să o tai sau să o dai prin răzătoare.

 

Cum să congelezi castraveți proaspeți. Este recomandabil să tăi castraveții în felii sau cuburi. Feliile nu trebuie să aibă o grosime mai mare de 3 mm. 

După ce ai tăiat castraveții, trebuie să îi lași să se usuce timp de 30 de minute și abia apoi îi poți pune la congelator.

Primul pas va fi să îi pui pe o tavă, pe care să o bagi la congelator timp de 8-10 ore.

Abia apoi poți pune castraveții într-o pungă, după care îi poți băga la congelator, unde se pot păstra până la iarnă.

 

Cum să congelezi castraveți proaspeți - RAȘI. Dacă vrei să pui castraveți rași, atunci aceștia trebuie storși foarte bine și apoi puși la congelator. La iarnă, îi poți folosi pentru a face sosuri cu iaurt sau în mâncare.

 

Sursa

 

Cum să congelezi castraveți proaspeți. Nu contează dacă îi cureți sau nu înainte de congelare. Dacă îți plac cu coajă atunci nu îi cureți, dacă îți plac fără, atunci îi poți decoji.

 

CONGELAREA castraveților proaspeți cu saramură

 

Cum să congelezi castraveți proaspeți - saramură. Poți folosi o soluție de saramură în timpul procesului de congelare.   

Înainte de începerea congelării, ai nevoie de:

  • Un bol mare de plastic 
  • Un castron mic 
  • Un cuțit 
  • Folie de plastic 
  • Strecurătoare 
  • Pungi sau recipiente pentru congelator 
  • Sare 
  • Ceapa 
  • Zahăr 
  • Oțet alb 
  • Nu uita de ingredientul principal, castraveții

Taie castraveții în bucăți egale, de preferat rondele. La fiecare 2 kg de castraveți trebuie tăiată o ceapă. Într-un castron, întinde ceapa și castraveții. Presare una până la două linguri de sare uniform pe castraveți și ceapă în timp ce construiești straturi în castron.  

Lăsă bolul să se odihnească cel puțin două ore după ce îl acoperi cu folie de plastic. Folosind apă rece, clătește acum castraveții și ceapa printr-o strecurătoare . Scopul tău este să scapi de toată sarea. Pune amestecul înapoi în bol.  

Măsoară o cană și jumătate de zahăr și o jumătate de cană de oțet alb (la 2 kg de castraveți tăiați). Combină oțetul și zahărul într-un castron mai mic. Apoi, amestecă în timp ce torni amestecul peste castraveți.

A venit vremea să pui castraveții în pungi sau în recipientele pe care le vei introduce în congelator. Lasă spațiu în pungi sau recipiente, pentru că odată înghețați, castraveții își vor mări volumul.

 

Cât timp poți păstra castraveții înghețați în congelator

Castraveții congelați îi poți păstra între 8 și 12 luni. Castraveții congelați se păstrează în acest fel pentru o perioadă lungă de timp.

 

DEZGHEȚAREA castraveților congelați

Cum să dezgheți castraveții congelați. Dacă ai folosit metoda cu saramură, nu trebuie să îți faci griji prea mult cu privire la conținutul mare de apă din castraveți în timp ce îi scoți din congelator pentru a-i dezgheța.  

Cum să dezgheți castraveții congelați. Scoate recipientul sau punga cu castraveții sărați din congelator și bagă-i la frigider. Lăsă-i cel puțin 24 de ore când decongelezi castraveții în acest fel. Este o idee bună să pui castraveții în interiorul ușii frigiderului sau în orice altă zonă din frigider care menține o temperatură de aproximativ 4 de grade Celsius.  

Cum să dezgheți castraveții congelați. Castraveții în saramură trebuie să rămână înghețați timp de aproximativ două săptămâni înainte de a-i scoate din congelator pentru dezghețare.  

Cum să dezgheți castraveții congelați. Depinde pentru ce folosești castraveții când îi dezgheți din metoda foii de copt sau a tăvii cu gheață. Dezgheață castraveții congelați într-un castron, fie în frigider, fie pe blatul din bucătărie, dacă intenționezi să îi folosiți pentru gazpacho, de exemplu.

 

LA CE FOLOSEȘTI CASTRAVEȚII CONGELAȚI

Castraveții congelați tăiați cubulețe funcționează bine atunci când îi amesteci cu cremă de brânză. De asemenea, poți adăuga castraveți în: 

Apă 
Suc verde 
Smoothies 
Supe 
Castraveți congelați
Rondelele reprezintă o modalitate ușoară de a îngheța castraveții, deoarece sunt ușor de scos pentru a fi dezghețate și utilizate. De asemenea, rondelele pot fi folosite și pentru măști de față.

 

Sursa