MENIU

Cum să faci bani din nimic. Îi scoți de la bancă și aștepți

<p>Variante mai bune dec&acirc;t să ții banii &icirc;nntr-un depozit bancar</p>

Vrei să îți înmulțești banii în 2015? Specialiștii recomandă investițiile în acțiuni la bursă, în acest an, potrivit Agerpres.

Specialiștii în domeniul piețelor financiare apreciază că investitorii de retail se pot orienta în anul 2015 către investițiile în acțiuni listate la bursă ca alternativă la depozitele bancare, în condițiile în care rata anuală a inflației și dobânzile au ajuns la minime istorice.

Depozitele bancare aduc un profit nesemnificativ de când BNR a scăzut dobânda-cheie la o cotă record.

"Este un moment foarte bun pentru români de a se orienta către alte active financiare, cum sunt acțiunile listate la Bursa de Valori București (BVB)", a declarat marți președintele BVB, Lucian Anghel, la o dezbatere cu administratorii de fonduri de investiții, la BVB.

În 2014, indicele BET-TR al BVB, care arată evoluția cotațiilor celor mai lichide 10 acțiuni listate, luând în calcul și dividendele distribuite, a crescut cu 14,4%, BVB înregistrând cea mai bună performanță din regiune.

Anul trecut, randamentul mediu al dividendelor pentru 7 mari companii energetice — Romgaz, Transelectrica, Electrica, Petrom, Nuclearelectrica, Transgaz și Conpet — a fost de 9,3%, iar analiștii chestionați de Bloomberg anticipează un randament mediu de 7,2% în 2015.

Mai multe articole despre:
bănci profit depozite bancare depozit bancar