MENIU

Cum să alegi urzicile

Cum să alegi urzicile

Pe lângă proprietăţile sale curative, urzicile reprezintă un aliment nelipsit din dietă în perioada de primăvară, alături de alte verdeţuri. Urzicile sunt plante erbacee, perene, din familia Urticaceae. Încă din antichitate, proprietăţile urzicilor sunt cunoscute şi apreciate.

În cazul în care urzicile sunt culese din natură, ele trebuie să fie alese din zone nepoluate. În caz contrar, există riscul de a folosi în mâncare urzici care conţin plumb sau alte substanţe periculoase pentru sănătate, scrie retete.acasa.ro.

Urzicile necultivate cresc în zonele din apropierea apelor, pe lângă râuri, lacuri, în grădini sau chiar la marginea pădurilor.

Pentru a fi scoase din pământ, este bine să porţi mănuşi. Se consumă numai partea cea mai fragedă a plantei, astfel încât trebuie alese numai frunzele cele mai tinere. Înainte de a fi consumate, frunzele se fierb pentru a elimina toxina urzicii.

Urzicile cultivate se vând la piaţă, la grămadă sau ambalate în pungi. Urzicile trebuie să fie verzi, proaspete, ferme. Urzicile proaspete sunt disponibile primăvară. De la acestea se folosesc în diverse scopuri rădăcina, tulpină, frunzele şi florile. Planta este verde, cu frunze zimţate. Tulpină şi frunzele prezintă peri fini, care secretă toxina care irina pielea.

Mai multe articole despre:
urzici mâncare de urzici cum alegi urzicile