MENIU

Cum să alegi mașina de spălat ideală pentru casă? (P)

Mașină de spălat

Spălarea hainelor a încetat să fie o sarcină dificilă odată cu sosirea mașinii de spălat. Acest aparat ne-a scutit de o mare povară a treburilor casnice, dar dacă încă nu știi care dintre ele este potrivită pentru tine și familia ta, în acest ghid de cumpărare îți oferim câteva sfaturi pentru a alege mașina de spălat perfectă.

Știm că găsirea unei mașini de spălat care se potrivește nevoilor tale poate fi o provocare. Decizia dintre capacitățile de încărcare, eficiența energetică sau programele de spălare încurcă pe oricine. Prin urmare, este foarte important ca înainte de a începe căutarea mașinii de spălat ideale să iei în considerare caracteristicile pe care le vom menționa mai jos.

Cum să alegi mașina de spălat potrivită pentru casă?

În afară de diferitele tehnologii pe care le are fiecare model de mașină de spălat, pentru alegerea oricărui aparat trebuie să ținem cont întotdeauna de caracteristicile casei, prin urmare, aici îți oferim câteva sfaturi, astfel încât să poți face alegerea corectă în funcție de casa ta.

Dimensiuni

Primul lucru pe care ar trebui să îl iei în considerare sunt măsurătorile spațiului pe care îl ai la dispoziție. Amintește-ți că ar trebui să lași 4 centimetri pe spate pentru conexiuni și 2 centimetri pe ambele părți pentru a evita loviturile atunci când tamburul se mișcă în timpul ciclurilor de spălare.

Conexiuni

De asemenea, trebuie să verifici dacă locul în care vei amplasa mașina de spălat are tot ceea ce este necesar pentru a funcționa corect, cum ar fi conexiunile electrice, conexiunea la apă și un canal de evacuare a apei. În acest fel, mașina de spălat va funcționa în condiții optime.

Cum se alege capacitatea de încărcare adecvată?

Numărul de persoane care locuiesc împreună acasă este decisiv atunci când alegi mașina de spălat potrivită pentru casa ta. Capacitatea de încărcare de care ai nevoie depinde de această cifră. Pentru a-ți face o idee despre care dintre acestea este adecvată pentru a acoperi fără probleme nevoile casei tale, te poți îndruma din tabelul următor.

Oameni

Capacitate

1 până la 2 persoane

până la 10 kg

3 până la 4 persoane

13-15 kg

mai mult de 5 oameni

mai mult de 15 kg

 

Care este viteza de centrifugare ideală?

Acesta este un alt aspect important pentru alegerea unei mașini de spălat. Funcția de centrifugare reduce umiditatea hainelor pe care le spălăm. Deși nu le usucă complet așa cum ar face un uscător, le permite să se usuce mai repede când se usucă cu aer.

Viteza de centrifugare a mașinilor de spălat rufe se măsoară în rotații pe minut (rpm). În prezent, vei găsi modele care au 400-1600 rpm. Cu cât are mai multe rotații, cu atât mai puțin umede vor fi hainele.

Tipuri de mașini de spălat

Odată cu trecerea timpului și avansarea tehnologiei, au fost dezvoltate noi tipuri de mașini de spălat care sunt adaptate fiecărei nevoi, atât în ​​utilizare, cât și în funcționalitate.

  1. Mașini de spălat cu încărcare de sus

Mașinile de spălat cu încărcare de sus sunt economice și compacte, fiind ideale pentru locuințele mici. În plus, unul dintre avantajele sale este că ne permite să încărcăm și să descărcăm haine rapid, chiar și în timpul ciclurilor de spălare, și să îndeplinim funcții independente, cum ar fi spălarea sau clătirea. Desigur, aceste modele consumă mai multă apă decât celelalte.

  1. Mașini de spălat cu încărcare frontală

Mașinile de spălat cu încărcare frontală au de obicei modele cu capacitate mai mare și sunt considerate mai eficiente, deoarece au mai multe programe de spălare, consumă mai puțină apă, se învârt mai bine și oferă o îngrijire mai bună a îmbrăcămintei decât modelele cu verticale. În plus, ne oferă posibilitatea de a le încorpora într-o vitrină sau de a instala un uscător pe ele pentru a ne optimiza spațiile. Desigur, aceste modele sunt de obicei mai scumpe.

Ce alte aspecte ar trebui să iau în considerare?

  • Eficiență energetică și consum responsabil
  • Nivelul de zgomot al mașinii de spălat
Mai multe articole despre:
masina de spalat