MENIU

Cum să alegi corect o mașină de spălat de spălat rufe

Cu toate că pare floare la ureche alegerea unei mașini de spălat după ce ți-ai stabilit bugetul, sunt o mulțime de criterii foarte importante pe care trebuie să le iei în considerare pentru a lua decizia cea mai bună.

Ai spune că stabilirea bugetului e totul atunci când te pregătești să alegi o nouă mașină de spălat. Ei bine, află că sunt o mulțime de lucruri la care nici nu te-ai gândit și pe care trebuie să le urmărești cu atenție atunci când cumperi o mașină de spălat nouă.

Cum să alegi corect o mașină de spălat: consumul energetic

Consumul de energie este foarte important atunci când vorbim de o mașină de spălat. Gândește-te că ai putea cumpăra foarte ieftin o mașină nouă de spălat rufe, însă pentru fiecare ciclu de spălare consumul ți-ar încărca facturile de curent și apă foarte mult. Pe termen lung o astfel de afacere este păguboasă.

De aceea există clasificarea de eficiență energetică afișată pe fiecare mașină de spălat.

Clasa A+++ înseamnă că mașina de spălat este extrem de eficientă în raportul consum de energie/ spălare.

În această categorie găsești de exemplu mașina de spălat de la Whirlpool, Slim 6th Sense Colours, care are și display LCD. În plus este dotată cu tehnologia Clean+ care optimizează performanța fiecărui agent activ din aditivii speciali folosiți pentru scoaterea petelor dificile.

Găsiți oferta pentru această mașină de spălat AICI.

O altă mașină din categoria de clasă energetică A+++ este Eco Bubble Samsung. Spală eficient atât cu apă rece cât și cu cea caldă și economisește la fiecare spălare. Tehnologia specială de la această mașină este Eco Bubble care amestecă detergentul cu aer și apă înainte de începerea ciclului, generând bule de spumă care pătrund mai bine în țesătură.

Găsiți oferta pentru această mașină de spălat AICI.

Clasa A++ este următoarea în clasamentul eficienței mașinilor de spălat din punct de vedere al energiei. Aici găsiți mașini de spălat cu un preț ceva mai redus și o performanță destul de bună în privința consumului de energie.

O mașină bună de spălat din clasa energetică A++ este cea de la Beko. Are o cuvă de 6 kg, 1000 RPM și un preț foarte bun. În plus, are pereții laterali în formă de S pentru a elimina vibrațiile și a asigura o funcționare ceva mai silențioasă.

Găsiți oferta completă a acestei mașini de spălat AICI.

Tot din clasa energetică A++ găsiți și mașina de spălat rufe de la Whirlpool AWO/C60100. Această mașină de spălat are și un ciclu special conceput pentru a reduce semnificativ consumul de energie cu până la 40% chiar și pentru o încărcătură completă. Acest ciclu include o acțiune redusă de rotire și o etapă mai lungă de stoarcere.

Găsiți AICI întreaga ofertă pentru această mașină de spălat rufe.

Clasa energetică A+++++

Dacă sunteți dispuși să investiți o sumă mare într-o mașină de spălat care să vă țină o perioadă foarte lungă de timp și care să consume cu adevărat foarte puțină energie, există câteva modele și din clasa A+++++.

Mașina de spălat rufe cu motor Inverter AEG este una dintre modelele care consumă doar atât cât este nevoie. Optimizați timpul și cantitatea de detergent consumate cu ajutorul unui senzor de greutate care calculează mărimea încărcăturii și recomandă cantitatea necesară de detergent.

Găsiți AICI oferta completă.

Un alt criteriu foarte important în alegerea mașinii de spălat este capacitatea de încărcare. În funcție și de necesitățile dumneavoastră, acest criteriu poate avea un rol decisiv în economisirea de energie.

Mașinile de spălat rufe cu cea mai mare capacitate de încărcare disponibile pe piață în acest moment sunt cele de 9kg.

Un astfel de model de mașină de spălat cu capacitate de 9Kg este și cea de la Whirlpool 6th Sense Colours. Are 1400 RPM și face parte din clasa energetică A+++. În plus, acționează în funcție de culorile setate și poate proteja rufele închise de decolorare.

Găsiți oferta acestei mașini de spălat AICI.

O altă mașină de spălat rufe cu capacitate de încărcare de 9 kg, cea mai mare existentă pe piață în acest moment, este cea de la Hotpoint. Pe lângă capacitatea foarte mare de încărcare are și un design interesant și culoarea neagră care dă senzația de eleganță. În plus este o mașină de spălat Super Silent, cu un motor trifazat conceput cu un sistem de suspensie care absoarbe chiar și cele mai puternice vibrații.

Găsiți oferta pentru această mașină de spălat AICI.

Următoarea clasă de mașini de spălat în funcție de capacitatea de încărcare este cea de 7-8 kg.

În această clasă se încadrează mașina de spălat rufe de la Indesit Innex. Are capacitate de încărcare de 8 kg, 1200 RPM și face parte din clasa energetică A+++.

Găsiți oferta AICI.

Tot o mașină cu capacitate de încărcare mare este și cea de la LG. Motorul acestei mașini este atașat direct pe centrul tamburului și astfel are o stabilitate mare și vibrații minime, având unul dintre cele mai scăzute niveluri de zgomot și o eficiență energetică sporită deoarece motorul aplicat direct pe tambur elimină pierderile.

Găsiți oferta acestei mașini de spălat AICI.

Mașinile de spălat SLIM, sub 5 kg încărcare

Singurul motiv pentru care ați vrea ca o mașină să aibă o capacitate mai mică de încărcare este faptul că ocupă mai puțin spațiu în casă.

O astfel de mașină de spălat rufe mică este cea de la Indesit, cu doar 4kg capacitate, 1000 RPM și care face parte din clasa energetică A+. Datorită funcției Eco Time puteți să folosiți această mașină chiar și pentru încărcături de doar 3 kg, cu o durată a ciclului cu 30% mai scurtă.

Găsiți AICI întreaga ofertă.

RPM – alt criteriu de clasificare al mașinilor de spălat pe care trebuie să îl luați în considerare este numărul de rotații pe minut. Această cifră vă ajută să vă dați seama cât de repede se poate învârti cuva și cât de uscate vor fi rufele la sfârșitul unui ciclu. În general este bine să vă uitați de mașini de spălat cu peste 1.200 RPM.

Una dintre mașinile de spălat cu 1.400 RPM este Whirlpool Sense Infinite Care. Este o mașină de spălat foarte bună, cu capacitate de 9kg, clasa energetică A. Pentru economisire aveți disponibil un program special de doar 15 minute pentru rufele puțin murdare.

Întreaga ofertă AICI.

Mașina de spălat rufe cu tot cu uscător de la LG Inverter Direct Drive are 1400 RPM și o capacitate de spălare de 8 kg, iar una de uscare de 4 kg. În plus, este dotată cu tehnologia revoluționară LG Smart Diagnosis care permite echipamentelor să ‘vorbească’ direct cu un specialist atunci când sunt probleme.

Aflați mai multe despre această tehnologie și mașină de spălat AICI.

Una dintre cele mai bune mașini de spălat atât ca preț cât și din punct de vedere al clasei energetice A+++, dar și de 1400 RPM este cea de la Beko.

Are o capacitate de 7 kg, 5 ani garanție fără costuri suplimentare, performanțe superioare atât ca energie cât și ca eficiență a spălării.

Mai multe amănunte despre această mașină AICI.

Mai multe articole despre:
null