MENIU

Cum s-au ÎMPĂRŢIT BANII în dosarul în care e implicată ŞEFA DIICOT. Schema unui "băiat deştept"

90 de milioane de euro, în loc de 30. Atât a obţinut omul de afaceri Gheorghe Stelian în urma despăgubirii avizate în comisia de retrocedări din 2011 a ANRP. O parte din bani ar fi ajuns şi la un acţionar al clubului sportiv Universitatea Craiova. Procurorii le-au explicat judecătorilor cum acţiona omul de afaceri.

Anchetatorii susţin că strategia lui Gheorghe Stelian era mereu aceeaşi. Omul de afaceri cumpăra drepturi litigioase, apoi făcea trafic de influenţă pe lângă persoane sus-puse pentru a intra în posesia unor despăgubiri cât mai mari de la stat, după care îşi achita datoria faţă de cei care l-au ajutat.

Şi în cazul despăgubirii pentru care este cercetată Alina Bica, planul afaceristului era pregătit din timp.

"Anterior cesiunii, Stelian Gheorghe a obţinut date şi informaţii în legătură cu terenul revendicat de cedent, de care apoi s-a folosit în procedura de evaluare, ca şi cum ar fi ştiut din ianuarie 2010 că urmează să devină peste 3 luni cesionar pentru respectivul teren!", au constatat procurorii.

Terenul agricol din zona Plumbuita cu o suprafaţă de 13 mii de hectare care a făcut subiectul despăgubirii păguboase a fost evaluat la preţ de teren din zona rezidenţială, adică de peste trei ori mai mare. Bugetul public a fost irosit şi practic furat în interesul unei singure persoane beneficiare şi favorite, a fost concluzia procurorilor.

Gheorghe Stelian ar fi împărţit cele 90 de milioane de euro cu alţi trei afacerişti, printre care şi un acţionar al clubului sportiv Universitatea Craiova.