MENIU

Cum recunoşti produsele modificate genetic

Cum recunoşti produsele modificate genetic

Fructele și legumele modificate genetic sunt prezente peste tot, de aceea trebuie să fii foarte atentă când faci cumpărături. Vezi cum le recunoști.

Nu există dovezi clare că anumite legume sau fructe sunt modificate genetic, dar sunt câteva indicii care te pot ajuta să iei cea mai bună alegere când faci cumpărături. În primul rând, produsele care conțin substanțe nocive sunt mai atrăgătoare, au forme perfecte și sunt mai lucioase. Au cam aceeași mărime și nu există urme de îmbolnăvire. În mod normal, nu există fructe sau legume identice, chiar dacă fac parte din aceeași specie, așa că ține cont de asta. Alege întotdeauna produsele mai puțin aspectuoase, pentru că sunt mult mai sănătoase.

Dacă vrei să cumperi legume cu frunze verzi, de exemplu, alege-le pe cele care au nuanțe diferite, nu pe cele care par pictate cu aceeași pensulă. Nu este un semn rău dacă produsele au lovituri sau pete, pentru că înseamnă că sunt naturale.

În al doilea rând, dacă vrei să fii sigură că alimentele pe care le consumi nu sunt modificate genetic, cumpără-le de la fermieri care le cultivă organic. Caută târguri în care vin oameni cu legume și fructe crescute la ei în grădină, sigur vei găsi produse de calitate, scrie unica.ro.