MENIU

Cum poţi să îţi aminteşti evenimente din vieţi anterioare

Regresia hipnotica

În toate timpurile şi culturile lumii au existat re­latări despre oameni care afirmau că îşi amintesc în­tâmplări dintr-o altă viaţă. Diferenţa dintre şarla­ta­nie şi adevăr consta în faptul că relatările lor puteau fi do­vedite istoric, furnizând, adesea, amănunte ha­lu­cinante. Cele mai convingătoare poveşti le aparţin copiilor de vârste mici, care nu au apucat să citească, să se uite la televizor şi nu au învăţat despre istoria ome­nirii la şcoală.

Există şi specialişti în hipnoză şi psihologie profundă care spun că este posibilă terapia prin regresia în vieţile anterioare. Regresia in viata dintre vieti (RVDV) exploreaza amintiri ale sufletului de la ultima viata trecuta pana la viata curenta, folosind hipnoza profunda.

Acest tip de regresie ne permite sa accesam amintiri din acel taram unde locuim atunci cand nu suntem incarnati, spun parapsihologii. In acest proces urmarim drumul de la parasirea ultimei vieti pe Pamant, trecem pe la intalnirea cu Ghidul Spiritual si membrii familiei de suflete din care facem parte. Descoperim ceea ce am invatat de la vietile anterioare si domeniile in care mai avem inca de lucru.

O sesiune de regresie in vieti anterioare are rolul de a elimina problemele nerezolvate si blocajele. In acest fel, vei putea accesa nivelul de hipnoza necesar pentru a percepe amintirile si experientele „vietii dintre vieti", spun specialistii in RVDV.

Regresia in viata dintre vieti (RVDV) este o regresie spirituala bazata pe colectarea de informatii si cunostinte, experimentarea sentimentulului de intoarcere „acasa", impreuna cu diverse senzatii pe masura ce calatoresti prin niveluri de vibratie in care nu exista desitatea corpului uman. Invataturile si experienta sunt in focusul acestui proces mai degraba decat terapia in sine.

La ce sa te astepti de la o sesiune de RDVD
O sesiune de regresie in viata dintre vieti (RVDV) dureaza aproximativ 4 ore, potrivit vietianterioare.ro. Din cauza lungimii de sesiune este recomandabil sa poarti haine confortabile. Avand in vedere nivelurile profunde ale hipnozei vei sta intins cu corpul sprijinit pe deplin.

Temperatura corpului poate scadea astfel incat vei fi acoperit cu o patura pentru a-ti asigura confortul pe tot parcursul sesiunii.

Este important sa fii deschis la la oricare ar fi informatiile pe care Universul are sa ti le dezvaluie si oricare ar fi modalitatile prin care allege sa faca asta (clarvedere, clarcunistere, clarsimtire, clarauditie etc).

Chiar si in cele mai profunde niveluri ale hipnozei mintea ta constienta va fi inca prezent la un anumit nivel, se poate simti ca fiind un observator, surprins de evenimentele. Acest lucru este fara influenta asupra experientei. Terapeuult de regresie are la indemana suficiente cai si mijloace prin care poate testa, creste si sustine adancimea transei. Sarcina ta este doar aceea de a te abandona experientei.

Cum te pregatesti pentru o sesiune de RDVD
Gandeste-te la obiectivele tale pentru aceasta sesiune. Optiunile posibile includ scopul vietii tale actuale, progresul spiritual si karmic, de ce anumite evenimente s-au intamplat in viata ta, identificarea membrilor familiei de suflete care sunt impreuna cu tine in aceasta viata si intalnirea Ghidului Spiritual.

Este important sa pregatesti o lista cu 8 pana la 10 de persoane semnificative din viata ta care au avut un impact puternic asupra ta, pozitiv sau negativ. Trebuie sa mentionezi pentru fiecare relatia pe care o are cu tine si sa notezi trei adjective pentru fiecare. Exemplu: Maria – sora; protectoare, incurajatoare, aroganta.

Inainte de sesiunea de cel mai bine este sa fii odihnit, sa mananci o masa usoara si sa eviti consumul de cofeina si de lichide in exces.

Dupa sesiune este posibil sa fii obosit si mintea ta va continua, probabil, sa proceseze informatiile. Este recomandat sa iti planifici un timp de relaxare imediat dupa sesiune pentru a te putea odihni si reflecta, arata sursa citata.

Amintiri din vieti anterioare

Printre cei care cred în reîncarnare se numără şi iniţiaţii tibetani tulku, nişte fiinţe cu totul ieşite din comun. Celebra călătoare şi orientalistă franceză Alexandra David-Neel povesteşte că trecuseră şapte ani de la moartea unui preot lama, fără să i se poată descoperi noua reîncarnare.

În timpul unei călătorii, intendentul mânăstirii preotului defunct a intrat la un moment dat într-o fermă, cu intenţia de a se odihni. A fost primit cu toate onorurile datorate rangului său şi, în timp ce îşi scotea cutia cu tutun de prizat, copilul ţă­ranilor de la fermă, care până atunci îl ignorase to­tal, a fugit la el şi l-a întrebat de ce i-a luat cutia cu tutun. Intendentul a rămas stupefiat, tabachera pe care o folosise îi aparţinuse fostului lama...

Copilul a fost dus la mânăstire, unde, de cum a ajuns în curte, a dorit să o ia spre dreapta, şi nu spre stânga, unde se afla poarta de intrare. Or, aceasta fusese mutată recent, ea aflându-se, pe când defunctul preot lama încă mai trăia, în partea dreaptă. Copilul a fost dus mai apoi în fostul apartament al preotului şi când i s-a oferit o cană cu ceai, el a insistat să îi fie servit în bolul său de porţelan. Nimeni nu cunoştea acel bol, dar cu o siguranţă care a amuţit asistenţa, copilul a dat indicaţii precise: bolul se afla într-o ladă veche, de culoare roşie, pusă într-o cameră care nu mai era folosită de multă vreme. În scurtă vreme, bolul a fost găsit şi adus, spre bucuria băiatului, care a sorbit în tihnă ceaiul din el. Intendentul i-a spus Alexandrei David-Neel că el ignora existenţa acestui bol care, probabil, fusese pus acolo de mai-marele mânăstirii.

Alţi copii îşi amintesc

Yoghina Pushpal Behen susţine că trăieşte permanent în două vieţi. Experienţele ei au stârnit interesul lumii ştiinţifice

Pe când avea doar 8 ani, Edward Ryall a văzut o stea căzătoare. Se întâmpla în 1908 şi tatăl lui i-a spus că era vorba despre cometa Halley. Micul Edward i-a re­pli­cat tatălui că mai văzuse acea co­metă. Băieţelul a fost pedepsit pentru că minţise. Din cauza aceasta copilul a păstrat pentru el atât de multe lucruri pe care ar fi vrut să le povestească. Doar când a devenit adult şi s-a căsă­to­rit, a avut curajul să îi măr­tu­risească câ­teva fapte tulburătoare soţiei sale, dar a trebuit să mai aştepte câţiva ani, îna­inte de a-şi publica expe­rienţele. To­tuşi, în 1974, a apă­rut la Londra "Se­cond time around" (A doua oară pe aici), în care Ryall relatează o viaţă an­terioară, trăită în secolul al XVII-lea. Pe vremea aceea, se numea John Fletcher şi se născuse în 1645, în So­merset. Mic proprietar de pă­mân­turi, a participat la revolta împo­tri­va ducelui Monmouth şi la nu­me­roase evenimente istorice pe care le rela­tea­ză, în detaliu, în această car­te. Ba chiar a trăit o tragică po­ves­te de dragoste cu o oarecare Me­lanie. În 1685, în tim­pul unei noi bătălii, a fost ucis de un soldat al regelui Iacob al doilea al An­gli­ei.

Multiplele precizări din cartea lui Ryall sunt impresionante prin realismul şi acuitatea lor. Nicio carte de istorie nu furnizează atâtea detalii, numele membrilor clerului local, al notabililor din regiune, datele evenimentelor menţionate. A trebuit să fie folosit un dicţionar pentru a se înţelege anumite cuvin­te şi expresii folosite în epo­ca res­pectivă. Ryall a mai descris câteva obiecte domestice şi agri­cole, ne­cunoscute în zilele noastre. În plus, a enumerat toate mone­dele care circulau în zilele acelea. A precizat că numeroasele amintiri din se­co­lul al XVII-lea făceau parte inte­grantă din mintea sa, la fel ca şi acelea din existenţa actuală. Ele persistau în conştiinţă şi apăreau fără niciun fel de dificultate.
Profesorul Ian Stevenson, cu­nos­cut pentru cercetările sale asu­pra amintirilor din alte vieţi, a stu­diat cazul lui Ryall şi a schim­bat cu el o im­por­tantă corespon­denţă. Ste­­ven­son semna­lează remarcabila exac­titate a faptelor relatate şi mai ales mo­destia autorului, în ceea ce pri­veş­te fructificarea materială şi pu­blică a experienţei sale, ceea ce nu se întâmplă de fiecare dată la cei care pretind că au trăit acest gen de eveni­men­te. Cât despre co­meta Hal­ley, ea a apărut pe cer, acum trei veacuri, cu trei zile înainte de moartea lui Fletcher.

Mai multe articole despre:
null