MENIU

Cum poate Simona Halep să piardă locul 1 WTA. Scenariul care ne dă fiori pentru meciul din sferturi

<p>Simona Halep</p>

Simona Halep, numărul 1 WTA, ar putea juca în sferturile de finală cu cehoaica Karolina Pliskova, locul 6 mondial în momentul de față, dar care are șansa să o detroneze pe româncă de pe cea mai înaltă poziție a tenisului feminin după Australian Open.

Simona Halep s-a calificat în această dimineață în sferturile de finală de la Australian Open, după victoria rapidă în fața lui Naomi Osaka, scor 6-3 6-2.

În următorul meci, Halep va juca împotriva unei cehoaice, mai precis câștigătoarea partidei dintre Pliskova (favorita nr. 6) și Stycova (20).

Dacă Simona Halep pierde în sferturi, Pliskova poate ajunge numărul 1 mondial în cazul în care trece și de semifinale și de finală. Nu doar Pliskova poate pune în pericol supremația Simonei Halep în tenisul feminin.

Caroline Wozniacki și Elina Svitolina au rămas și ele cu șanse la detronarea Simonei Halep. Dacă Halep câștigă turneul de la Melbourne, ar rămâne "regină" indiferent de rezultatul celorlalte adversare.

În cazul în care Halep ajunge în finală, va rămâne pe primul loc cu condiția ca Wozniacki să nu câștige trofeul, potrivit gsp.ro. Dacă se oprește în semifinale, Halep își păstrează primul loc dacă Wozniacki nu ajunge în finală, iar Svitolina nu câștigă turneul.

Emoțiile pentru Simona Halep sunt cu atât mai mari, cu cât românca este accidentată la picior:

"Nu mă așteptam să ajung pana aici după accidentarea suferită. Acest turneu arata ca un maraton pentru mine, încă simt accidentarea, dar încerc să nu mă gândesc atat de mult la ea. Sper ca în turul urmator sa joc chiar mai bine ca astazi", a spus Halep după victoria cu Osaka.

Mai multe articole despre:
Australian Open Simona Halep Karolina Pliskova