MENIU

Cum poate fi cafeaua mai bună? Trucul simplu descoperit de oamenii de știință

Oamenii de știință au dezvoltat un nou tip de cafea la care nu te-ai fi gândit vreodată. Este vorba despre o cafea verzuie cu aromă de broccoli. Așa că dacă ești adeptul combinațiilor alimentare bizare, cu siguranță această cafea îți va încânta papilele gustative.

Și chiar dacă pentru alții poate suna ciudat, cafeaua cu broccoli ar putea deveni un adevărat trend în ceea ce privește băuturile calde, potrivit agenţiei de ştiinţă a guvernului australian CSIRO şi grupului agricol Hort Innovation.

Efectele surprinzătoare pe care le are cafeaua cu broccoli asupra organismului

Această idee inedită de a pune broccoli în cafea aparține cercetătorilor de la Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation (CSIRO). Aceștia au încercat să găsească o soluție pentru cei 51% de australieni care nu consumă cantitatea de fructe și legume recomandată pe zi. Astfel, au creat o pulbere de broccoli care îi ajută pe oameni să-și asigure aportul necesar de nutrienți.

Combinaţia este incredibilă dacă te gândeşti că astfel, nu doar te bucuri de gustul cafelei, ci îţi şi ajuţi organismul cu o serie de vitamine şi nutrienţi. Mai mult, două linguri de pulbere conţin aproximativ o porţie de broccoli, care este o sursă bună de fibre dietetice, vitamina B6, vitamina E şi mangan, potrivit cercetătorului Maryann Augustin.

O cafenea din Melbourne a început deja să experimenteze cu pulberea amestecată în cafele iar feedback-ul este unul de luat în seamă iar băutura a primit deja multe review-uri pozitive.

Pentru a prepara cafeaua de broccoli, pulberea se adaugă la ceaşcă după ce expresso a fost făcut: se adaugă mai întâi lapte degresat, iar apoi pulberea de broccoli în partea superioară.

De asemenea, pudra de broccoli poate fi adăugată în smoothie-uri, produse de patiserie și supe. Cu alte cuvinte, poți încorpora această pudră în orice masă a ta din timpul zilei și astfel îți vei asigura aportul de vitamine.

Sursa

Mai multe articole despre:
cafea ştiinţă broccoli