MENIU

Cum poți face economiii, dar și să te bucuri mai mult de cafea, dacă alegi o marcă mai ieftină

Un studiu arată că o cafea proastă este, de fapt, cea mai bună cafea. Care este explicația? Ei bine, specialiștii consideră că cu cât îți stabilești standardele pentru o cafea acceptabilă, cu atât vei fi mai fericit și vei economisi și mai multe resurse.

Când îți place ceva, nu este obișnuit să încerci voluntar o versiune mai proastă, ci vei fi mult mai tentat să faci un upgrade la ceva mai calitativ, iar de aici începe riscul. Specialiștii spun că în momentul în care descoperi calitatea și începi să-ți dorești mai mult, nu mai e cale de întors.

Poate fără să-ți dai seama, vei deveni acel prieten care refuză cafeaua când vine în vizită și care nu mai vrea să încerce cafea din alte localuri în afara de cel preferat. Astfel, întoarcerea la o cafea mediocră este imposibilă.

Așa că în loc să faci un upgrade, poți încerca un downgrade, adică poți încerca o băutură mai puțin grozavă, de la automat, de exemplu sau îți poți cumpăra un expresor ieftin pe care să-l folosești. Oricum corpul tău va aprecia cafeina în orice mod, totul ține doar de creierul tău.

Astfel, dacă găsești o cafea proastă care să ți se pară decentă, răsplata va merita. Dacă vei face sacrificiul să găsești o cafea de la o franciză populară, vei putea să bei o cafea bună în aproape orice oraș ai merge. Dacă renunți la metodele sofisticate de preparare a cafelei acasă, vei economisi timp și bani. Toate aceste lucruri vor contribui la starea ta generală de bine.

Poate că viața ta nu se va schimba radical dacă vei face acest downgrade. Dar dacă faci acest compromis cu cafeaua, îți va veni mai ușor să faci compromisuri și în alte arii.

Sursa

Mai multe articole despre:
cafea fericire calitate