MENIU

Cum ne îmbolnăvesc emoțiile negative

<p>Adevăratul motiv pentru care eşti balonat mereu. Aşa vei putea rezolva această problemă</p>

Despre legătura dintre psihic și somatic s-au scris foarte multe; se cunosc în medicină acele boli numite „psihosomatice”, adică boli declanșate și întreținute de factorii psihici, dar nu mulți s-au încumetat să pătrundă și să înțeleagă procesele de la nivel subconștient, acolo unde se formează „germenii” fiecărei boli.

Stresul, că expresie a unei tensiuni psihice intense, afectează, potrivit Asociației Americane de Psihologie, mai mult de 45% dintre adulți. Unii reușesc să descarce această tensiune prin emoții gen: furie, isterie, crize de plâns etc. dar și acestea trebuie exprimate moderat, pentru a nu provocă daune în interior, după cum vom vedea în continuare. Cei mai mulți însă trăiesc emoțiile negative în mod repetat, ori de câte ori se întâlnesc cu persoană sau mediul care are efect stresant asupra lor.

Ce se petrece în interiorul nostru în timpul unei „furtuni emoţionale”? La nivel comportamental pot apărea crize de plâns sau de râs, încruntare, persoană devine irascibila etc. La nivel fiziologic, inima bate mai repede, stomacul se oprește din digerat, vasele sanguine se contractă, transpirația se poate intensifică.

Între afecțiunile psihosomatice acceptate de medicină alopată, în prezent, se număra hipertensiunea, astmul bronșic, colonul iritabil, gastrita și ulcerul duodenal, aritmiile cardiace, cardiopatia ischemică, tulburările hormonale, unele alergii și eczeme, psoriazis și altele.

Citește continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.