MENIU

Cum îţi faci CV European. VEZI aici model şi instrucţiuni de completare

CV-ul European face parte din cele 5 documente standard Europass care te ajută să munceşti într-o altă ţară UE
CV European în limba română
CV Engleza
Instructiuni de completare

Dacă vrei să studiezi sau să lucrezi într-o ţară europeană ai nevoie de un CV într-un format standard, aşa-numitul CV Europass, aprobat de Parlamentul European încă din 2004. Poţi să descarci mai jos formatul în limba română şi în engleză, precum şi instrucţiunile de completare.

De obicei angajatorii nu alocă mai mult de un minut fiecărui CV, atunci când fac selecţia iniţială a aplicaţiilor primite, se arată în instrucţiunile europene de completare a CV-ului. Dacă ratezi impactul corect, vei pierde ocazia de a fi angajat.

CV-ul European îţi permite prezentarea experienţei, aptitudinilor și competenţelor într-o ordine logică:

- informaţii personale;

- descrierea experienţei profesionale;

- descrierea studiilor și a cursurilor de formare (poate să apară înaintea rubricii “experienţă profesională”, în cazul celor cu experienţă limitată de muncă);

...

Mari reduceri pe eMAG. Consultă întreaga ofertă AICI

...

- inventar detaliat al aptitudinilor și competenţelor dobândite pe parcursul studiilor și formării profesionale, al experienţei profesionale și vieţii cotidiene.

Cele mai importante recomandări înainte de a completa CV-ul

1. Acordă atenţie sporită fiecărui detaliu relevant, atât ca fond cât și ca formă; nu există scuză pentru greșelile de ortografie și de punctuaţie!

2. Un CV trebuie să fie concis: în cele mai multe cazuri, două pagini sunt suficiente pentru a arăta cine eşti. Un CV de trei pagini poate fi considerat prea lung în unele ţări, chiar dacă experienţa ta profesională este remarcabilă.

3. Foloseşte propoziţii scurte.

4. Explică orice întreruperi ale studiilor sau carierei tale.

5. Elimină orice rubrică facultativă care nu te pune în valoare (de exemplu dacă nu ai "aptitudini și competenţe artistice", poţi îndepărta toată rubrica folosind comanda ‘cut’).