MENIU

Cum îţi dai seama dacă ai cununiile legate. Află dacă te vei căsători vreodată sau nu

Cum îţi dai seama dacă ai cununiile legate. Află dacă te vei căsători vreodată sau nu

Cele mai afectate de "blestemul cununiilor legate" sunt tinerii care traversează un eşec sentimental chiar în ajunul unei zile importante din viaţa lor: când trebuie să spună „Da" alesului care tocmai a cerut-o în căsătorie. 

Dintr-o dată, pe neaşteptate, visul se spulberă, fără nici o explicaţie, conform click.ro. Iubirea se transformă în teamă, în incertitudine şi chiar în ură. Rana sufletească se cicatrizează greu.

Cum ştii că ai cununiile legate?

  • Când te cere în căsătorie persoana pe care o cunoşti şi o iubeşti de multă vreme şi refuzi să faci acest pas important în viaţa ta;
  • Când fugi, fără nici un motiv, de persoana cu care trebuia să te căsătoreşti;
  • Când te cuprinde o stare de mare nelinişte dacă mergi la biserică să
  • vorbeşti cu preotul duhovnic pentru acest necaz;
  • Când participi la cununia unei prietene sau rude şi, dintr-o dată, în timpul slujbei ţi se face rău şi trebuie să ieşi din biserică.
  • Când trece timpul şi nu te cere nimeni în căsătorie
  • Când persoana cu care trebuia să te căsătoreşti fuge de tine.

Ce spune Biserica despre aceste superstiţii din popor:

Cununiile legate reprezintă un motiv amintit de unii dintre cei care nu reuşesc să se căsătorească, ori care întâmpină mari greutăţi în această direcţie. Astfel, când trece multă vreme fără a găsi un prieten/prietenă, când trec anii şi tot degeaba, când apare o nelinişte puternică în momentul cererii în căsătorie, când se hotărăşte anularea căsătoriei chiar în ziua programată sau când apar alte schimbări emoţionale neaşteptate, unii trag concluzia: "Am cununiile legate!"

Ce se pierde din vedere, mai ales în cazul celor care ajung la concluzia amintită, este faptul că există multe alte cauze pentru care o căsătorie dorită întârzie să aibă loc, precum existenţa unor pretenţii închipuite şi a unor aşteptări idealiste, săvârşirea unor păcate mari, ocolirea spovedaniei, ori blestemul de orice fel al părinţilor, rostit în mod contient sau nu, potrivit crestinortodox.ro.

Astfel, ceea ce se înţelege prin "legarea cununiilor" nu trebuie pus numai în legătură cu vrăjile şi farmecele făcute de vrăjitoare, ci trebuie avută în vederea mai întâi o viaţă creştină, spovedania generală a tuturor păcatelor şi dezlegarea de vreun posibil blestem.

Precum există diavoli şi vrăjitoare, tot aşa există şi vrăji, farmece şi blesteme. Precum sunt rele toate lucrările diavoleşti, tot aşa sunt rele şi toate lucrările vrăjitoreşti. Indiferent dacă este numită "albă" sau "neagră", magia este de un singur fel, diavolească. Pentru această, dacă un om ajunge legat de diavol, niciodată acela nu va dobândi izbăvire de la vrăjitoare, adică tot de la acela care l-a legat (de la diavol). Şi chiar dacă şi-ar retrage diavolul o lucrare necurată, el nu ar face-o dacă nu ar fi convins că omul respectiv va rămâne tot al lui şi după aceea. Astfel, numai preoţii lui Dumnezeu pot ajută pe cei aflaţi în necaz.