MENIU

Cum îţi afectează sms-urile sănătatea

<p>Cum &icirc;ţi afectează sms-urile sănătatea&nbsp;</p>

Cât timp petreci scriind sms-uri? Potrivit unui studiu realizat de către Pew Research Center aproape aproape trei sferturi dintre cei care au telefoane mobile scriu sms-uri în mod regulat. În general, tinerii între 18-25 de ani primesc/trimit în medie 50 de mesaje zilnic. Chiar dacă adulţii trimit mai puţine mesaje, adevărul este că oamenii, în general, scriu prea multe texte pe mobil.

Însă câţi dintre ei s-au întrebat cum le a afectează sănătatea sms-urile? Iată care sunt părţile corpului tău care au de suferit când scrii prea multe mesaje.

Gâtul

Capul este greu, cântărind între 4,5 şi 5,4 kg. Imaginează-ţi-l înlocuit cu o bilă de bowling. Gândeşte-te cât de greu îţi va fi dacă te apleci în faţă. Ia în calcul cât efort trebuie să facă gâtul pentru că tu să nu cazi. Acest efort este făcut de fiecare dată când te uiţi în jos când scrii un mesaj. Aplecandu-te la un unghi de 60 de grade, colonoana este supusă un stres mare întrucât are de susţinut nu o greutate de 5,4 kg ci una de 27 kg. Iar asta este cu adevărat dureros. De fapt, acest lucru poate duce la dureri de cap, artrită, afecţiuni ale terminatiilor nervoase din zona şi degenerarea prematură a discurilor coloanei – ori o dezvoltarea unor deformări ale coloanei. Când tu – şi în special copiii tăi – scrieţi sms-uri încercaţi să ridicaţi telefonul astfel încât să nu ţineţi capul în jos. Coloana şi gâtul va vor mulţumi.

Citeşte continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Mai multe articole despre:
sănătate sms presiune gâtul