MENIU

Cum îţi aduci colesterolul la nivel normal după Paşte. Este cea mai simplă metodă

<p>Cum &icirc;ţi aduci colesterolul la nivel normal după Paşte. Este cea mai simplă metodă</p>

De Paşte, românii mănâncă ouă, carne şi organe de miel şi de porc din belşug, în cât mai multe combinaţii, bine „asezonate” cu alcool. Ei bine, toate acestea duc la creşterea bruscă a colesterolului, care, că un prim efect, se depune pe vasele de sânge, provocând îngustarea arterelor.

Pentru a preveni riscurile unei îmbolnăviri, nutriţioniştii recomandă să ne supraveghem alimentaţia şi să nu facem excese. în topul aliaţilor în lupta cu colesterolul specialiştii includ usturoiul, merele şi berea (consumată moderat!)

Usturoiul este aliatul organismului în lupta cu colesterolul. Beneficiile sale sunt cunoscute încă din timpuri străvechi, fiind considerat o plantă medicinală încă din antichitate. Bogat în fitonutrientii seleniu, zinc, mangan şi vitaminele A şi C, usturoiul întăreşte sistemul imunitar, împiedică formarea cheagurilor de sânge, favorizând circulaţia, şi joacă un rol activ în combaterea colesterolului LDL (colesterolul rău). Pentru a beneficia 100% de proprietăţile medicinale ale usturoiului, acesta trebuie consumat crud. Dacă nu vreţi să-l consumaţi în timpul zilei (respiraţie neplat mirositoare nu e indicată la locul de muncă), îl puteţi consujma seară, însă în cantităţi mici, pentru că poate provoca indigestie.

Fibrele, cele solubile în mod deosebit, au demonstrat o eficientă deosebit de mare în lupta cu colesterolul „rău”. Potrivit specialiştilor, 15 grame de fibre solubile consumate zilnic pot determina scăderea nivelului colesterolului cu până la 10%. Printre fibrele solubile care au acest efect se numără pectină, o substanţă prezenţa în măr care scade colesterolul „rău” şi ajută procesul de digestie. Consumul zilnic de mere poate ţine sub control nivelul colesterolului, afirmă specialiştii în nutriţie. Atenţie, însă, să nu consumaţi cantităţi mari de mere, întrucât conţin zahăr.

Sursa: bzi.ro

 

Mai multe articole despre:
sănătate colesterol cum reduci colesterolul