MENIU

Cum îşi bate joc de România omul care ar putea conduce Italia

Matteo Salvini, liderul Lega, coaliția de centru dreapta care a obținut 37% la alegerile parlamentare şi ar putea fi viitorul premier al Italiei, a făcut o referire batjocoritoare la adresa Românieie, potrivit gazetaromaneasca.com.

Salvini, aflat la un târg de vinuri, a fost întrebat despre şansele ca Luigi Di Maio, liderul M5S, principalul său rival poliitic,  să facă guvernul cu PD (centru-stânga), a declarat: "Felicitări, vom ciocni pentru guvernul M5S-PD cu un vin fals italian, dar românesc și expirat".

Nu este prima dată când Salvini face astfel de observaţii jignitoare despre români. În campania electorală, singurele sale referiri la adresa românilor, una dintre cele mai numeroase minorităţi din Italia, el a vorbit doar despre cei din puşcării, afirmând că ar trebui repatriați. 

Lugi di Maio, rivalul lui Salvini, are un discurs şi mai radical antiromâneasc. În aprilie anul trecut, el a stârnit comentarii intense după ce a scris, pe o reţea de socializare, că Italia a importat din România 40% dintre criminalii lor. În timp ce România importă din Italia firmele noastre și capitalul nostru“.

Mai multe articole despre:
România Italia matteo salvini