MENIU

Cum îmbunătățesc animalele de companie sănătatea

<p>Cum &icirc;mbunătățesc animalele de companie sănătatea</p>

Animalele de companie sunt bune pentru oameni. Persoanele care au deja un animal de companie nu au nevoie de nicio dovadă științifică. Propria experiență este suficientă pentru a confirmă că legăturile dintre oameni și animale sunt foarte benefice atât pentru sănătatea fizică cât și pentru cea emoțională.

Afecțiunea necondiționată a animalului de companie calmează, liniștește și îmbunătățește starea de bine.

Iată cum îmbunătățesc animalele de companie sănătatea:

Animale de companie pentru copii

Copiii pot învața o lecție de neprețuit în ceea ce privește responsabilitatea; grija pentru o altă ființă îmbunătățește respectul de sine.

Dragostea necondiționată creează o legătură care va fi prețuită pentru tot restul vieții. În plus, animalele de companie încurajează copiii să facă mișcare.

Un studiu australian a indicat că deținerea unui câine ajută copilul să lupte împotriva obezității. Cercetătorii au descoperit că micuții între 5 și 6 ani prezentau un risc cu 50% mai mic să se confrunte cu supraponderabilitatea dacă aveau un câine. Acest beneficiu era prezent chiar dacă copilul nu plimbă regulat câinele indiferent de statutul economic al familiei.

Animale de companie pentru adulți

Munca din greu trebuie echilibrată cu distracția. Petrecerea timpului cu animalul de companie poate reduce anxietatea și nivelul stresului.

Citeşte continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Mai multe articole despre:
null