MENIU

Cum îți poți pune sănătatea în pericol dacă folosești acest tip de lenjerie

Covoarele, saltelele, perdelele, draperiile groase, animalele de pluș și camerele umede pline de praf sunt locuri ideale pentru dezvoltatea acarienilor. Mai mult decât atât, lenjeriile colorate îți pot pune sănătatea în pericol dacă le folosești!

Acarienii sunt o clasă de păianjeni foarte mici care sunt atrași de locuri umede, cu multă materie organică (piele, praf, sebum, etc) și care pot provoca alergii severe la oameni și animale. Ochii roșii, strănut, atacuri de astm, febră recurentă, dureri în gât, mâncărimi și iritații mărunte pe piele sunt simptomele care îți arată că ai alergie iar acarienii sunt în dormitorul tău.

Cel mai des, aceștia se găsesc în paturi, perne, canapele, fotolii, pături, cuverturi și alte locuri din dormitor unde se poate aduna praf și transpirație. De asemenea, cearșafurile din satin roșu sau negru, atrag mult mai mult acarienii decât cele de culoare albă.

În urma unui studiu, s-a arătat că acarienii sunt mai activi pe așternuturile roșii și negre, crezând că se afla într-o colonie imensă.

Conform doctorulzilei.ro, deși nu sunt periculoși în mod normal, înmulțirea excesivă a acestora, poate provoca infecții la nivelul pielii.