MENIU

Cum este să trăiești o săptămână întreagă în realitatea virtuală

Dacă te-ai întrebat vreodată cum este să trăiești o săptămână în tărâmul realității virtuale, un american a descoperit răspunsul pe propria lui piele.

Co-fondatorul studio-ului din Atlanta Disrupt VR, Jak Wilmot, a petrecut 168 de ore - adică fix o săptămână - cu un headset de realitate virtuală în apartamentul său. „Acesta este destul de posibil cel mai tâmpit lucru pe care l-am făcut, dar bun venit într-o săptămână din viitor", a zis Wilmot.

Regulile săptămânii petrecute de Wilmot au fost simple: a avut ferestrele blocate, pentru a nu fi dependent de lumina Soarelui și a putut să schimbe headset-ul Oculus conectat la computer la un alt headset, neconectat, pentru treizeci de secunde, în timp ce ochii îi erau închiși. Headset-ul mai mobil de realitate virtuală a avut o cameră construită în față, astfel încât Wilmot să poată vedea mediul înconjurător, dar fără să își folosească proprii ochi.

Bărbatul nu a avut parte de nicio pauză: a muncit, a mâncat, a făcut sport și a dormit conectat la lumea realității virtuale. Acesta a spus că dormitul cu headset-ul pe ochi a fost comfortabil, doar că l-au usturat puțin ochii. A mai zis că realitatea virtuală este exact așa cum ți-o construiești.

„Realitatea virtuală înseamnă să pășești în pantofii altcuiva, sau să pășești într-o navă spațială și să vorbești cu prietenii", a explicat Wilmot. „Este foarte ușor să îți găsești tribul, să îți faci prieteni, să comunici cu alții printr-o priveliște virtuală, [care nu mai este reprezentă de o] fereastră digitală [...]. Pentru mine asta este realitatea virtuală – conexiune".

Sursă

Mai multe articole despre:
tehnologie realitate virtuala