MENIU

Cum este cheltuit bugetul SRI: unde ajung cei mai mulți bani? Pensiile DIE, plătite de Serviciu

Serviciul Român de Informații informează că cea mai mare parte a bugetului instituției este consumată de cheltuielile de personal, adică salarii și pensii.

“Cea mai mare parte a bugetului SRI, peste 70%, merge pe cheltuieli de personal – pensii și salarii. Asta pentru că, pe lângă munca de intelligence pe care o fac angajații SRI, Serviciul mai are și alte atribuții. De exemplu, SRI transportă corespondență clasificată națională NATO – UE, dar și corespondența oficială neclasificată adresată reciproc între autoritățile și instituțiile publice, centrale și locale, precum și între acestea și unitățile din domeniul apărării, ordinii publice și securității naționale”, arată biroul de presă al instituției.

Totodată, potrivit sursei citate, în bugetul SRI intră și plata pensiilor ofițerilor din fosta Direcție de Informații Externe (DIE), actualul Serviciu de Informații Externe (SIE): "7% din bugetul SRI este destinat transportului de documente între toate instituțiile statului, însă mai puțin de 10% dintre acestea sunt documente clasificate. Restul sunt documente oficiale neclasificate.  De asemenea, SRI are în atribuții controlul de securitate în aeroporturi, pe această zonă mergând circa 10% din buget. În plus, în bugetul SRI intră și pensiile celor de la fosta Direcție de Informații Externe, actualul SIE".

 

Mai multe articole despre:
buget bani SRI salarii sri