MENIU

Cum este așteptată Elena Udrea în penitenciar - Condițiile de lux după extrădarea din Bulgaria

Elena Udrea

Elena Udrea a transmis primul mesaj din Bulgaria după ce instanța de la Sofia a decis extrădarea sa. Fosta șefă de la turism susține că a fost arestată ilegal și le mulțumește oamenilor care se roagă pentru ea și fiica ei care a rămas, din nou, fără mamă. Pe de altă parte, Udrea va beneficia de condiții speciale în penitenciar. Are mari șanse să stea singură în celulă, nu va avea telefon, dar își poate alege un televizor performant, la cerere. 

La doar o zi după ce judecătorii din Bulgaria au decis ca Elena Udrea să execute pedeapsa într-un penitenciar din România, fostul ministru rupe tăcerea. Ea susține că este arestată ilegal. În plus, Udrea spune că și-a lăsat din nou fiica singură, deși i-a promis că vor fi împreună de Paște.

Elena Udrea a transmis, prin intermediul iubitului ei, Adrian Alexandrov, un mesaj prin care își exprimă convingerea că reținerea ei în Bulgaria a fost făcută fără respectarea legii.

REGIMUL de după gratii pregătit pentru Elena Udrea, în România

În tot acest timp, apar detalii despre condițiile pe care le va avea Elena Udrea în închisoare. Va putea sta singură în celulă, va avea telefon și televizor.

Primele detalii le-a oferit președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor - Cosmin Dorobanțu.

„Ținând cont de faptul că Elena Udrea este o persoană cu vulnerabilități, având în vedere statutul, profesia și natura faptelor, va fi încarcerată individual sau cu deținute de același tip.

Dacă va face cerere, va primi din partea ANP un televizor pentru că trebuie asigurat dreptul la informare. Daca nu e satisfacuta de televizoru primit, poate primi, in baza unei cereri, un alt televizor pe care și-l dorește.

Telefon mobil nu va primi, pentru că introducreea telefoanelor mobile în penitenciare este interzisă, fiin infracțiune, dar va beneficia de dreptul de a lua legatura cu familia, cu prietenii, prin intermediul vizitelor, convorbirilor online sau telefonului fix din camerele de deținere”, a declarat președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor - Cosmin Dorobanțu, pentru Realitatea PLUS.

În funcție de comportament, fostul ministru ar putea ispăși doar două treimi din pedeapsă.

„Ea poate sa sustina orice, dar pot sa va asigur ca Elena Udrea va fi cazata in conditii care sa ii asigure minimum cei 4 metri pătrați, va avea apa calda și dotarile necesare.

Va fi un deținut aparte”, a mai spus reprezentantul sindicaliștilor din ANP.

Elena Udrea a fost condamnată la șase ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute.