MENIU

Cum dezgheţi rapid parbrizul maşinii, după fenomenul de freezing rain

Fenomenul de freezing rain sau ploaie înghețată este un fenomen meteorologic rar, în care, picăturile de ploaie suprarăcite îngheață instantaneu la atingerea solului sau obiectelor cu temperaturi negative de la sol.

De exemplu, în dimineaţa zilei de 24 ianuarie, şoferii au avut greutăţi cu gheaţa de pe maşini, după ce fenomenul de freezing rain le-a îngheţat autoturismele.

Cea mai bună soluţie pentru a dezgheţa geamurile maşinii iarna rămâne spray-ul special conceput pentru îndepărtarea cristalelor de gheaţă. Dacă nu avem la îndemână un astfel de spray, specialiştii ne recomandă să folosim o soluţie.

Amestecă două treimi spirt cu o treime apă. Toarnă această soluție într-un recipient cu pulverziator. În câteva secunde după ce vei pulveriza amestecul pe ștergătoare, acestea se vor dezgheța.

De asemenea, dacă vrei ca vopseaua de pe mașină să nu fie distrusă de zăpada depusă, spală-ți mașina foarte des - cel puțin o dată la zece zile, având grijă să o și usuci bine.

Există şi alte trucuri care vă pot ajuta să scăpaţi repede de neplăcerea geamurilor îngheţate de la maşină. Aveţi nevoie de un castron sau lighean în care amestecaţi apă rece cu puţin oţet, apoi înmuiaţi o cârpă în acest amestec şi ştergeţi parbrizul.

Un alt truc foarte util este ca seara, după ce aţi parcat maşina, puneţi o cârpă sau pătură mai veche peste parbriz şi acoperiţi-l în întregime. Pentru a fi fixată bine pătura respectivă, este indicat să o prindeţi cu ajutorul ştergătoarelor şi al uşii de la maşină.

O altă variantă presupune utilizarea unei perechi de şosete şi nisip igienic pentru pisici. Granulele de nisip se răstoarnă în şosete, care, odată umplute, se pun pe bord, lângă parbriz sau sub scaunele din maşină. Nisipul are puterea de a absorbi umiditatea din aer, iar rezultatul este garantat.

Mai multe articole despre:
Cum dezgheţi rapid parbrizul