MENIU

Cum deosebești mierea naturală de cea artificială

Cum deosebești mierea naturală de cea artificială

Mierea este plină de vitamine și minerale și este foarte sănătoasă. Uite cum îți dai seama dacă este naturală sau contrafăcută.

Mierea are ingrediente sănătoase, cu proprietăți anti-inflamatorii, însă cea contrafăcută este plină de zahăr și substanțe periculoase. Nu ai cum să dai greș dacă cumperi miere de la o persoană care are stupi, însă în magazine, sunt mari șanse ca mierea să nu fie naturală. Poți face diferența între mierea naturală și cea contrafăcută ținând cont de câteva lucruri.

  1. Pune o picătură de miere între degete și întinde-o bine. Dacă este naturală, va fi absorbită de piele. Dacă nu este absorbită, înseamnă că are zahăr și îndulcitori artificiali, deci că este contrafăcută, potrivit beextrahealthynow.com.
  2. O altă metodă presupune să pui câteva picături de miere pe o hârtie sau un șervețel. Mierea naturală nu va trece prin hârtie, deoarece nu conține apă.
  3. Dacă stai la curte, caută un mușuroi de furnici și pune un pic de miere în apropierea lui. Furnicile nu se ating de mierea naturală.
  4. Umple un pahar cu apă și adaugă o lingură de miere. Mierea naturală se va coagula și va cădea la fundul recipientului, în timp ce mierea naturală va începe să se topească.

Sursa: unica.ro

Mai multe articole despre:
miere albine