MENIU

Cum au reușit GRUIA STOICA și DORIN IVAȘCU să monopolizeze afacerile din TRANSPORTURI

După modelul falimentării CFR Marfă, Dorin Ivașcu, proprietarul companiei Regional Air Services Tuzla și-a adus competitorul, aeroportul de stat Mihail Kogălniceanu, aproape de faliment, scrie just.news.ro

Consacrat în industria aviatică încă dinainte de 1989, când a lucrat pentru Tarom, lui Dorin Ivașcu, proprietarul aerodromului privat Tuzla și al mai multor afaceri în aviație, îi plac afacerile monopol. S-a lăudat recent într-o conferință de presă cu monopolul pe care firma sa îl deține pe segmentul transportului cu elicoptere. Pornind la drum cu acest atu, Ivașcu vrea sa facă din aerodromul Tuzla, cu doar două piste înierbate în acest moment, un aeroport internațional și din Regional Air Services un business cu cifre mari. Problema  este că metoda aleasă este cea patentată de Gruia Stoica, aflat acum în arest la domiciliu pentru jefuirea CFR Marfă.

Se știe deja foarte bine cum compania fanion a transportului feroviar de marfă românesc și cea mai mare companie de acest fel din Europa de Est a fost pusă pe butuci . În ultimii ani, Gruia Stoica și compania sa GFR, competitorul privat al CFR Marfă, a dirijat falimentul companiei de stat, atât prin racolarea directorilor, cât şi prin “suflarea” tuturor contractelor importante prin metode mai mult sau mai puţin ortodoxe. Altfel spus, încercuind compania din afara ei, dar și subminând-o financiar din interior.

 Mai multe pe just.news.ro