MENIU

Dan Andronic. Cum aruncă România în haos o mână de oameni speriați

Republica Procurorilor. Așa ar trebui să se denumească România începând de astăzi, pentru că asistăm la o zbatere uriașă, o luptă pentru supraviețuire, dusă de o mână de oameni. Speriați. De posibilitatea de a răspunde pentru faptele lor. Dacă aș fi președintele României, aș da imediat o amnistie. Ca să-i liniștesc, scrie Dan Andronic. 

Haideți să avem curajul să spunem exact ce se întâmplă în aceste zile. Vedem în aceste zile o grămadă de proteste. Ale "magistraților", în fapt ale procurorilor. Care sunt împotriva oricăror schimbări ce le pot pune cariera sub semnul întrebării. Sunt împotriva Secției de Cercetarea Magistraților, sunt împotriva separării carierelor de cele ale judecătorilor, vor să fie egali ai acestora.

De fapt, vor să rămână stăpânii României. Pentru că trebuie să vă reamintesc că până acum exista o secție de cercetarea magistraților la DNA. Care nu ancheta nimic în mod real, ci doar făcea dosare. În principal judecătorilor. Cu care-i ținea în șah. Așa cum s-a întâmplat cu Arhiva SIPA, folosită ca instrument de Monica Macovei pentru terorizarea judecătorilor, așa s-a întâmplat cu secția din DNA condusă de discipola ei, Laura Codruța Kovesi.

Deci, DNA, un organism format din procurori, avea o secție de investigarea judecătorilor (în special, fiind transferate câteva sute de dosare atunci când a fost înființată secția independentă), în condițiile în care se ducea în instanțe ca să susțină condamnarea unor oameni.

În aceste circumstanțe, judecătorii aveau două variante: să colaboreze de bună voie, sub umbrela Protocoaleleor și cu binecuvântarea Binomului Coldea-Kovesi, sau să judece cu spaima în suflet, știind că oricând se pot trezi dați afară din magistratură, mai scrie Andronic.

 

Continuarea materialului o puteți citi AICI.

 

Mai multe articole despre:
dan andronic andronic